Şok mağlubiyet: Antalyaspor, Rizespor’a 2-1 mağlup oldu

İstediği sonuçları almakta zorlanan Antalyaspor, Rize deplasmanında büyük bir şok yaşadı. Alex de Souza’nın öğrencileri, son 5 maçının tamamını gol dahi atamadan kaybeden Rizespor’a 2-1 mağlup oldu.

Süper Lig’de sezona istediği başlangıcı yapamayan Antalyaspor bir şoku da Rize’de yaşadı. Kırmızı-Beyazlılar, 2’nci haftada oynanan Adana Demirspor mücadelesinden bu yana son 5 maçta gol dahi atamadan mağlup olan Rizespor’a boyun eğdi. Karadeniz ekibine 2-0 ile yenilen Akrep, üst üste ikinci yenilgisini alırken, gol hasretini de 3 maça çıkardı. Bu sonucun ardından 8 hafta sonunda Antalyaspor 8 puanda kalırken, Rizespor ise 7 puana ulaştı.

504 DAKİKA SONRA ATTILAR

38’inci dakikada 1-0 öne geçen Rizespor, uzun süren gol hasretine Kırmızı-Beyazlılar önünde son verdi. Son golünü 2’nci haftada oynanan Adana Demirspor’a karşı 74’üncü dakikada kaydeden Karadeniz ekibi, tam 504 dakika sonra golle tanıştı.

ÜST ÜSTE 5’İNCİ MAĞLUBİYET

Antalyaspor, Rizespor’a karşı deplasmanda üst üste 5’inci kez sahadan puansız ayrıldı. Akrep, rakibiyle oynadığı son 3 maçta ise gol atma başarısı gösteremedi. Öte yandan Antalyaspor, deplasmanda kazanma hasretini de 8 maça çıkardı. Son 8 maçta 2 beraberlik ve 6 yenilgi alan Akrep, kalesinde tam 22 gol gördü.

GAICH’TEN İLK GOL

Sezon başında CSKA Moskova’dan kiralık olarak takıma dahil olan Adolfo Gaich, ilk golünü eski takımına karşı attı. 87’de farkı bire indiren golü kaydeden Arjantinli, geçen sezon Rizespor formasını giymiş ve Karadeniz ekibiyle 35 maçta 11 gol kaydetmişti.

STADYUMA İKİNCİ MESAİ

Antalyaspor’un bu haftayı deplasmanda geçirmesi, gelecek hafta da milli ara olması nedeniyle hiçbir karşılaşmaya ev sahipliği yapmaması beklenen Antalya Stadyumu’nda üst üste iki hafta da maç oynanacak. Yarın 1. Lig’de Amedspor – Esenler Erokspor maçına ev sahipliği yapacak Antalya Stadyumu’na gelecek hafta da maç yazıldı. TFF 2. Lig’deki Serik Belediyespor – Beyoğlu Yeni Çarşıspor mücadelesi, 13 Ekim Pazar günü Antalya Stadyumu’nda sahne alacak. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor – Fenerbahçe maçına ev sahipliği yapan Antalya Stadyumu’nda 19 Ekim Pazar günü de Antalyaspor – Galatasaray mücadelesi oynanacak. Böylece 4 hafta üst üste aynı zeminde maç oynanmış olacak. 

 

8. HAFTA

Stadyum: Çaykur Didi

Hakem: Burak Pakkan

 

Rizespor

Teknik Direktör: İlhan Palut

Grbic    6

Alikulov    7

Mocsi    6

Halil İbrahim Pehlivan 6

Taha Şahin     6

Papanikolaou 6 (71’ Mithat Pala 4)

Varesanovic 7

Hadziahmetovic 7

Akintola 7 (61’ Minchev 4)

Emrecan Bulut 6 (61’ Zeqiri 4)

Jurecka 7 (71’ Ali Sowe 3)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric 3

Mert Yılmaz 4

Veysel Sarı 3

Thalisson 3

Güray Vural 4

Petrusenko 5 (61’ Abdurrahim Dursun 3)

Kaluzinski 5 (55’ Streek 5)

Townsend 5 (60’ Safouri 6)

Djenepo 6 (55’ Gaich 6)

Sam Larsson 5 (60’ Soner Dikmen 4)

Samudio 5

 

Sarı Kart: Papanikolaou, Akintola, Emrecan Bulut, Varesamovic, Grbic (Rizespor), Sam Larsson, Petrusenko (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 38’ Jurecka, 44’ Alikulov (Rizespor), 87’ Gaich (Antalyaspor)