YAKIT ZAFERİ TESCİLLENDİ

Lider Gazete’nin ‘Eller kontakta, gözler mecliste’ başlıklı haberi, Büyükşehir meclis toplantısının gündemindeydi. Yakıt desteğinin yetersiz olmasından dolayı dert yanan ve kontak kapatacaklarını öne süren otobüs şoförleri, Başkan Böcek’ten gelen haberle eyleminden vazgeçmişti. Bu gelişmeler ışığında mecliste alınan kararla, ulaşım esnafına sağlanan yakıt desteği ödemesi bir ay daha uzatıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Devam Meclisi yapıldı. Kalan 44 gündem maddesi Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında gerçekleşti. Lider Gazete’nin ‘Eller kontakta, gözler mecliste’ başlığıyla yakıt desteği bekleyen ulaşım esnafının sorunlarını gündeme getirdiği haber, Büyükşehir meclis toplantısının gündemine girdi. Başkan Böcek’ten gelen sevindirici haberle kontak kapatma eyleminden vazgeçen otobüs şoförlerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından alınan kararla, yakıt desteği ödemesi bir ay daha uzatıldı. Lider Gazete bu gelişmeleri, ‘Şoförlerin yakıt zaferi’ başlığıyla kamuoyuna duyurmuştu.

BÖCEK’TEN KLİMA UYARISI

Öte yandan 1 Temmuz-31 Temmuz 2021 tarihlerini kapsayacak şekilde otobüs ulaşım esnafına, 1 Türk lirası kilometre üzerinden aylık yakıt destek ödemesinin yapılmasına devam edilme kararı alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclis salonunda bulunan Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan ve yönetimine klima uyarısında bulundu. Başkan Böcek, “Tüm meclis üyesi arkadaşlarımın ve Antalya halkının bir talebi var. Yaz geldi klimalar çalışmıyor diyorlar. Bu konu ile ilgili herkesin talebi budur. Biz taşıyanların da memnun olmasını, taşınanların da memnun olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TÜM GÜREŞÇİLERİ KUTLADI

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, hafta sonu Edirne’de gerçekleşen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde kürsüye çıkan Antalyalı pehlivanların başarıları gündeme geldi. Başkan Muhittin Böcek ve partilerin grup sözcüleri Kırkpınar’da güreşen ve kürsüye çıkan tüm güreşçileri kutladı. Gündemin 19. Maddesinde ortak karar verilemedi. AK Parti, MHP, İYİ Parti, Memleket Partisi ve DSP Partisi Meclis üyeleri, Mahmutlar Mahallesi’nde 890 ada 1 parselin sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi maddesine onay verirken, CHP’den ret kararı geldi.

SENİRLİ’DEN 19. MADDE ELEŞTİRİSİ

MHP Grup sözcüsü Selçuk Senirli,19. maddenin onaylanmamasını yersiz bulduğunu belirtti. Mecliste verilen kararların siyasi değil Antalya’nın yararına göre alınmasını kaydeden Senirli, siyaset ve hizmetin karıştırılmamasına dikkat çekerek, “Siyaset üstü düşünmeyin” vurgusunda bulundu. 45 evet, 19 hayır oyuyla maddenin kabulü sağlandı.

MECLİSTE, MİLLET İTTİFAKI BOZULDU

Meclis gündeminde yer alan Alanya Belediyesi'ne ait parselin sağlık tesis alanından özel sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi maddesinde, CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak bozuldu. İYİ Partili Barış Bulut, CHP'li Erkan Demirci'ye "İttifak ortağı olarak sizin aldığınız karar bizi bağlar, biz de sizin açıklamalarınızdan gerekli cevabı sağlarsak aldığınız karara uyacağız. Bu neyin siyaseti, kişisel bir durum mu var? Nedir bu bilelim" dedi. Tartışılan gündem maddesinde CHP ret oyu verirken, İYİ Parti AK Parti, MHP, DSP, SP ve Memleket Parti'li üyeler evet oyu verdi.