ŞOFÖR ESNAFI 'ZAM' İSTİYOR

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası, artan hayat şartlarının zorlaşmasını göz önünde bulundurarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne(UKOME) taksimetre fiyat tarifesinin güncellenmesi talebinde bulundu.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne(UKOME) döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı araç bakım, onarım ve yedek parça fiyatlarında ve diğer tüm giderlerde meydana gelen artışlardan dolayı taksi esnafının mağduriyetinin önlenmesi adına, taksimetre fiyat tarifesinin güncellenmesi talep edildi. İstenilen taksimetre fiyat tarifesi ise şu şekilde: “Kısa mesafe önceki fiyat 12 TL iken, istenilen 20 TL, açılış ücreti önceki fiyat 6 TL iken, istenilen 8 TL, kilometre ücreti önceki fiyat 5 TL iken, istenilen 7 TL, birim metre(100mt) önceki fiyat 0.50 TL iken, istenilen 0.70 TL.”

TAKSİMETREYE ZAM TALEBİ

Taksi esnafının ayakta kalabilmesi için taksimetre ücretlerine zam yapılmasını talep ettiklerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, “Taksi fiyat tarifemizi artan hayat şartlarından dolayı güncelleme talebimizi UKOME Daire Başkanı Nurettin Tonguç’u makamında ziyaret ederek yaptık. Şimdiden taksi esnafımıza hayırlı olsun. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e esnafım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GÜNCELLEMELERİN YAPILMASI LAZIM”

Başkan Özçelik, daha önce Lider Medya’ya verdiği röportajda, gerekli fiyat güncellemelerinin yapılması gerektiğini şu şekilde açıklamıştı: “Esnaf ayakta durabilmek için çaba sarf ediyor. Biz servis, taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü esnafı olarak artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları karşısında zor durumdayız. Zamlar bizi çok etkiledi. Gerekli güncellemelerin yapılması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e esnafımızın durumu ve istekleri yönünde bilgileri aktardık. Yılbaşından sonra fiyatlara güncelleme yapılması konusundaki zam talebimiz hakkında bir görüşmemiz oldu. Yılbaşından sonra güncelleme yapılacak inşallah.”

“ESNAF SIKINTIYA DÜŞÜYOR”

Lider Medya’ya konu hakkında açıklama yapan UKOME Daire Başkanı Nurettin Tonguç, “Akaryakıt fiyatlarına gelen yüksek artıştan dolayı şoför esnafı, fiyatlarda zam istiyor. Talepleri, UKOME Genel Kurul toplantısına sunacağız. 8 lira olan akaryakıt şu an 13 lira. Yüzde 65 akaryakıt fiyatları artmış, esnaf nasıl çalışsın? Akaryakıt yükseldiği zaman taşımacı esnafı da sıkıntıya düşüyor, işini yapamaz hale geliyor. Akaryakıta gelen zamdan kimse mutlu değil, ne taşıyan ne vatandaş. İlçelerden de bu tarz talepler geliyor. Ocak ayı içerisinde önümüzdeki UKOME Genel Kurul toplantısında sunulan fiyatlar belli olur. UKOME Genel Kurulu istenen fiyatları arttırabilir de aynı da kalabilir” diye konuştu.