SMA HASTALARI DESTEK BEKLİYOR

Başpehlivan Orhan Okulu, SMA hastası Aybars bebeğe umut olmak için açık artırmaya sunduğu 666. Elmalı Yağlı Başpehlivanlık Kupası’nı 120 bin liraya Karamürselli Ahmet Elbeyoğlu’na sattı. Elbeyoğlu da, SMA hastası Asya bebek için kupanın yeniden satılması talebinde bulundu. Asya bebek için Perşembe günü kupa tekrar açık artırma usulü satışa çıkacak

Kumluca İlçesinde yaşayan Sinan ve Fatoş Karataş çiftinin 2 aylık oğulları Aybars’a yaklaşık 1 ay önce Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi koyulmasının ardından, tedavi olabilmesi için herkes seferber oldu. Geçtiğimiz günlerde Başpehlivan Orhan Okulu da elini taşın altına koyarak 666. Elmalı Yağlı Başpehlivanlık Kupası’nı açık artırma usulü ile satışa çıkardı. Sosyal medya üzerinden yapılan açık artırmaya binlerce güreşsever katıldı. Tarihi önem taşıyan kupayı İzmit’te yaşayan Ahmet Elbeyoğlu, 120 bin lira değer biçerek sahip oldu. 

PERŞEMBE GÜNÜ SATILACAK

Manevi değeri paha biçilemeyecek kupaya 120 bin lira ile sahip olan Elbeyoğlu, SMA hastası Asya bebek için kolları sıvadı. Başka bir bebeğe de can olabilmek adına kupanın tahsilatını yapıp, teslim almayarak yeniden satışa çıkarılmasını istedi.  Kupayı satışa çıkarmasıyla Aybars bebeğin tedavi masraflarının yüzde 50’sinin tamamlandığını söyleyen Okulu, “Perşembe akşamı Asya bebeğe de can olmak için tüm yardımseverleri sosyal medya hesabımdan canlı yayınıma bekliyorum” diyerek yardım çağrısında bulundu.

ASYA İÇİN SON 71 GÜN

Okulu,  tarihi kupayı yeniden satışa çıkarmasıyla bu kez Asya bebeğe nefes olacak. Antalya’da yaşayan SMA hastası 21 aylık Asya Demir de destek bekleyen bebekler arasında. Tedavi masraflarının yalnızca yüzde 32’sinin tamamlandığını belirten gönül elçisi Gözde Kapşır, tedavinin etkili olabilmesi için yalnızca 71 günün kaldığını söyledi.

ASYA İÇİN DESTEK ZAMANI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren Asya bebek, 3 kez yoğun bakıma girdi ve 1 kez entübe edildi. Asya bebeğin güçlü olduğunu, birçok kez yoğun bakımda kalarak hayata tutunduğunu söyleyen Kapşır, “Kızımız güçlü, yoğun bakımını da hiçbir zarar görmeden atlattı. Artık vücut reaksiyon göstermeye başladı. Saç kaybı başladı. Göz kapaklarında kapanmama hali var. Uyku halinde bile gözleri yarı açık şekilde. Tedavisi 2 yaş altında olursa daha etkili olacağından, son 71 gün diyoruz. Antalya’da kesinlikle sesimizi duyuramadık” diyerek destek beklediklerini aktardı.

Mustafa KOZAK/Ahmet ARĞILLI