SLOVENYA RESEPSİYONUNDA DİPLOMASİ RÜZGARI

Slovenya Cumhuriyeti'nin 30'uncu kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda Antalya'daki birçok sivil toplum örgütü bir araya geldi. Slovenya Büyükelçisi Primoz Seligo, “Antalya'daki fahri konsolosumuz Sedat Peker'le beraber Antalya ile Slovenya arasında ikili ilişkilerin özellikle ticari, turizm ve kültür alanında daha da artacağına inanıyorum" dedi.

Slovenya Cumhuriyeti'nin 30'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla beş yıldızlı bir otelde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Slovenya Büyükelçisi Primoz Seligo, Slovenya Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu Sedat Peker, ATSO Başkanı Davut Çetin, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege, ANTGİAD Başkanı Osman Sert, BAKSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Romanya Antalya Fahri Konsolosu Semih Beken, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kansu, birçok STK temsilcisi ve Antalya'da yaşayan Slovenyalılar katıldı.

İKİLİ İLİŞKİLER ARTACAK

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla konuşan Büyükelçi Seligo, “Bu resepsiyonla beraber iki önemli olayı belirtmek istiyorum. İlki Slovenya'nın 25 Haziran'da biz Slovenlerin ülkemizi 1991'de Yugoslavya'dan bağımsız ilan etmesinin aldığımız devlet unvanıyla Slovenya Devleti'nin bağımsızlığının 30'uncu yıldönümü, ikincisi ise 1 Temmuz'da üstlendiğimiz 6 aylık Avrupa Birliği başkanlığımızın başlangıcı. Umarım 2008'deki ilk başkanlığımız gibi ikinci başkanlığımız da başarılı bir şekilde geçer. Antalya'daki fahri konsolosumuz Sedat Peker'le beraber Antalya ile Slovenya arasında ikili ilişkilerin özellikle ticari, turizm ve kültür alanında daha da artacağına inanıyorum" dedi.

TÜRKİYE İLE SLOVENYA'NIN YAKIN DOSTLUĞU

Sedat Peker, 2008 yılında fahri konsolos olarak atandığını belirterek, Slovenya ve Türkiye arasındaki yakın dostluğa şahit olduğunu aktardı. Avrupa Birliği'nde 2'nci dönem başkanlığına da Slovenya'ya başarılar dilediğini söyleyen Sedat Peker, “Bu yakın ilişkilere hem ticari, hem kültürel, hem de sportif olarak katkı koymaya çalışmaktayım. Yakın bir gelecekte büyükşehirle, kardeş şehir ve Muratpaşa Belediyesi ile içinde Oldcity'nin olduğu kardeş şehir projesini uygulayacağız. Ayrıca bayramdan sonra Antalyaspor'un kamp yeri olarak Slovenya'yı seçmesi bizim için memnuniyet verici" diye konuştu.

DHA