SİZ ÖZGÜRLÜĞÜN KEYFİNİ ÇIKARIN!

Önceki gün akşam saatlerinde 12 Nisan’dan beri TELEFERİK FACİASI nedeniyle tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. İlk baştan olması gerekten buydu zaten.
Neyse adalet ne diyorsa uymaktan başka çare yok. Velhasıl tahliye sonrası önce cezaevi sonrada Kepez Belediyesi önünde Mesut Başkan’a yaraşır bir şekilde bayram havasında kutlama yapıldı. Beyaz güvercinler ÖZGÜRLÜĞE salındı!
Ak saçları ile beyaz güvercinleri andıran Mesut Kocagöz’ün mutluluğu yüzüne yansırken, muhtemelen içinde kopan fırtınadan kimsenin haberi olmadı, olması da mümkün değildi. Dün kendisi uzun bir aradan sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki yerini aldı. Salona girişinde partilileri ve muhalif meclis üyeleri dahil herkes ayakta alkışladı. Hak etti bence de.


Kendisi konuşma yapmadan öce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Mesut Kocagöz başkanımız tutuklanmıştı, dün itibariyle özgürlüğüne kavuştu, bugün itibariyle de Antalyalı hemşirelerimize kaldığımız yerden hizmete devam edeceğiz” dedi.
CHP Grup Sözcüsü Büşra Dirgen Özdemir de, “11 Haziran Mesut Başkanın tahliyesi bizim için önemli bir gündü. Aynı zamanda Türk siyasi tarihi açısından da önemli bir gündü. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 18 yıl aradan sonra genel merkezimizde ağırladığımız, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde ülkemiz için önemli bir gelişme oldu” ifadelerini kullandı. 
AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar da tahliye olan Mesut Kocagöz'ü mecliste görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Adalet tecelli etmiştir. Geçmiş olsun, aramıza hoş geldiniz. Cumhurbaşkanımızın CHP Genel Merkezi ziyaret etmesinden oldukça mutlu olduk, çünkü bizler söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek bir araya gelen aziz bir milletiz” diye konuştu.
MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise, “Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz'ün mahkemece tahliye edilip özgürlüğüne kavuşmasından ve görevinin başına geçmesinden dolayı mutluyuz, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” şeklinde konuşurken, DP Grup Sözcüsü ve Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu da geçmiş olsun dileklerimi iletti.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Bütün insanların adalete özlemini gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Ben Türk adaletine her zaman güvendim. Böyle olacağını biliyordum. Savcı bey ifadeye çağırdığında çok şaşırmıştım. Farkında olmadan tutuklandım. Ne yapalım, işte hayatta her şey var. Özgürlüğün her şeyden daha değerli olduğunu gördüm. Hava gibi, su gibi çok değerli. Sonuç olarak bu memleket bizim. Her şey çok güzel olacak…” minvalindeki konuşması ile duygularını dile getirdi.
Evet yapılan konuşmalara baktığımız zaman herkes Mesut Kocagöz’ün tutukluluğuna bir anlam verememiş olsa da adalete olan güvenlerini tekrarlamışlar. Sonuçta Kocagöz’de “Hayatta her şey var” cümlesi ile her şeyi özetlemiş.
Ben şimdi bu yaşananlara, Kepez Belediye Başkanı’nın tutuklanması ile mevzuyu siyasete çekerek suyu bulandıranların çabalarının boş olduğunu görüyorum. Çünkü CHP’lisi de, AK Parti’lisi de, MHP’lisi de, DP’lisi de Kocagöz’ün tahliyesine çok sevinmiş durumda. Siyaset olsaydı bu asla böyle olmazdı!
Neyse. Olan oldu. Bu saatten sonra hem özgürlüğün hem de hayatın tadını çıkarmak için güzel günlerin gelmesini bekliyoruz. Hayatın tadını çıkarmak tam da her anın kıymetini bilmek anlamına geliyor, özgürlük de tam olarak bu hissin içinde gizli. 
Anlatmak istediğim “ Her şeyi unut ve keyif al. Aksi halde iyi hayatın en büyük düşmanı anı yaşamayı bırakıp geleceği aramaktır. Eğer Kepezlilere hizmet edilecekse özgürlüğün zevkini iliklerine kadar hissedecek olan Mesut Kocagöz’ün daha kat edeceği yol ve mesafe var. Tekrar geçmiş olsun ve kolay gelsin.
--------------------
TÜRKÇE’YE NE OLDU?
Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur. Evet, diline sahip çıkmayan, dilini zenginleştiremeyen milletler, tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi, esen rüzgârlar karşısında devrilmeye mahkûmdur.
Peyami Safa bunu “Dilini kaybeden bir millet, her şeyini kaybetmiş demektir” sözünü hatırlatarak söylemiştir. Hakikaten bir millet için en büyük tehlike bu. Son dönemlerde bunun için Türkçe dışındaki tabelaların kaldırılması için büyük bir savaş bile verilmekte.
Bunu niye dile getirdiğimi açıklayayım. Burdur'da gerçekleştirilen Okul Sporları Futbol Küçükler kategorisinde ‘Türkiye Şampiyonu’ ünvanını kazanan Mecdude Başakıncı Ortaokulu Futbol Takımı, aynı zamanda Antalyaspor Futbol Akademisi U12 yaş kategorisinde de forma giyen öğrencilerden oluşuyor.


Haklı olarak Kupa ve madalyalarını alıp okulun beden eğitimi öğretmeni Kenan Gürkan, antrenörleri Mehmet Ali Anıl Toşur ve altyapı antrenörü Sedat Öztokmak ile birlikte Başkan Sinan Boztepe’yi ziyaret etmişler. 
Çok güzel ve hak etmişler. Amma velakin, çocukların üzerine İngilizce olan ancak Türkçe karşılığı “Bizim evimiz bizim kurallarımız” yazılı tişörtler giydirilmiş. İşte itirazım buna. Türkçe’nin köküne kıran mı girdi de İngilizce yazıldı.
Ağaç yaşken eğilir unutmayın!