SİZ NEYMİŞŞİNİZ BE ABİLER

Ekrem İmamoğlu’nu, İBB başkan adayı olunca tanıdım. Tanıdığım günden beri de adını hiç hayırlı bir işle duymadım. Siz duyduysanız bana iletin lütfen!

***

İstanbul’da ne zaman felaket olsa kendisini hep tatillerde gördük. Tatile gidemediği zamanlarda da İstanbullu karla mücadele ederken onun rakı balık keyfi yaptığını duyduk.

***

Bütün beceriksizliğini “Beni engelliyorlar, çalıştırmıyorlar’’ diyerek hükümetin üstüne yıkmaya çalışmasını ise hep duyuyoruz, görüyoruz. Herhangi bir proje üretemediği gibi önceki belediye başkanları tarafından başlatılan projeleri bile törenle iptal ettiğine şahit olduk.

***

Son olarak da karşımıza yine hayırlı olmayan bir iş ile çıktı. YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada yerel mahkeme kendisine ceza verdi. Ancak ceza henüz onanmadı. Yani kesinleşmedi. Belki de üst mahkeme kararı bozacak ve kesinleşmeyecek. Orasını bilemiyoruz.

***

İşlendiği iddia edilen suç, hakim veya mahkemece sabit görülen herkes, kanunda karşılığı olan cezayı alır. Hele o suç kasten işlenmişse ceza alan kişi mağdur değil, suçludur.

***

İmamoğlu’nun; YSK üyelerine hakaret ettiği alenen ortada iken, mahkemeden çıkan kararın adli değil, siyasi olduğunu savunmakta manipülasyondur. Hele hele olayın; halk iradesine darbe olduğunu söylemek tamamen çarpıtmadır.

***

Halkımız siyasetçilere suç işlemesi için değil, hizmet etmesi için oy veriyor. CHP ve İmamoğlu’nun çarpıtmalarına alıştık artık. Benim asıl dikkatimi çeken ve pek de yazılıp konuşulmayan konu ise; eski AK Partili başbakanın ve eski AK Partili bakanın, CHP seçmeni tarafından bile diskalifiye edilmiş olan Ekrem İmamoğlu’nun kayığına binmiş olmalarıdır.

***

Bu durum gerçekten acziyetliktir. Tamam hadi altılı masada yer aldılar da, İmamoğlu’nun ettiği hakaret apaçık ortada iken destek mitingine katılmaları tam bir zırvalıktı.  Hele ki; O mitingde, Babacan‘ın Demirtaş’a verilen cezayı ret etmesi ise, benim gözümde olayın başka yerlere evrilmesine sebep oldu.

***

Babacan’ın, koltuk ve makam hırsı ile İmamoğlu’nun kayığından inip PKK’nın uzantısı olan HDP’nin kayığına bindiğini gösterdi bize. Oysaki; Demirtaş tutuklandığında, Babacan Ak Partide aktif siyaset yapan bir isimdi. Madem Demirtaş’ın tutuklanması hukuksuzluk idiyse; O zaman niye sesini çıkarmadı? Ya o zaman samimi değildi, ya da şimdi samimi değil.

***

Dahası, CHP’nin neredeyse resmi kanalı olan fondaş medya; Davutoğlu konuşmaya başlayınca konuşmayı kesti ve reklam arası verdi. Yani Davutoğlu’nu yok saydı.

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla