SİZ MENDERES TÜREL’İ HİÇ YABANA ATMAYIN

Her seçim döneminde adı ya belediye başkanlığına ya da milletvekilliğine geçer. Neredeyse hiç boşu yoktur. Veya partinin üst düzey yönetiminde yer almıştır. Doğma büyüme Antalyalı. Kimden bahsettiğimi sanırım ANLAYAN anladı. ANLAMAYANLAR için ben adını zikredeyim; MENDERES TÜREL. Bu şehre damgasını vurmuş bir BELEDİYE BAŞKANI!

Sadece BAŞKAN MI? Bir dönem AK Parti Antalya Milletvekili bir dönemde AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yapmış bir isim TÜREL. Doğduğu şehre değer katan projeleri ile bilinir. Hatta ANTALYASPOR bile en şaşalı dönemlerini onun BAŞKANLIĞI döneminde yaşamıştır. Babası rahmetli Suphi Türel de Antalyaspor kurucularındandır.

Döşemealtı’ndaki Alilla Vehbi Konuk Tesisleri TÜREL’in sayesinde yapılıp AKREPLER’E teslim edilmiştir. Antalya’da hangi VİZYON PROJEYLE bakarsanız onun imzasını görürsünüz. Bunları YAĞCILIK olsun falan diye yazmıyorum. Gördüklerim, yaşadıklarım ve gerçek ne ise o. Bugün dünya çapındaki SAHİL PROJESİ bile onun eseri.

Hani şu HALKIN ELİNDEN ALDILAR diye iddia ettikleri ama kendilerinin de o halkla birlikte kullandıkları KONYAALTI SAHİLİ’nden bahsediyorum. “Yiğidi öldür ama hakkını teslim et” mantığından yola çıkarak TÜRELU’İN hakkını teslim edip asıl meseleye geleyim. Şimdi önümüzde 14 Mayıs’ta yapılacak önemli bir SEÇİM var!

Bu seçim için yüzlerce isim gibi MENDERES TÜREL de aday adaylığı için başvurdu. Tıpkı mevcut milletvekilleri gibi. Ama TÜREL aday listesinde yer almayınca herkes MAVRA okumaya başladı. Dedikodular aldı başını gitti. “TÜREL gibi DEV bir isim, niye listeye alınmadı?” diye ardında KILÇIK arayanlar, FİTNE ve FESATLIK peşinde koşunlar oldu.

Bazıları ise, “AK Parti içindeki Antalya cenahından GÜÇLÜ isimler TÜREL’in aday olmasını engelledi” diye ortaya İDDİALAR attılar. Kimileri de, “TÜREL için BAKANLIK düşünülüyor, o nedenle listede yok” diyenler oldu. Yani tabiri caizse AĞZI olan KONUŞTU. Her kafadan farklı SES çıktı. Herkes bir yakıştırmada bulundu. Sormadan, soruşturmadan, bilgi edinmeden.

İşte yıllarca hep buna dikkat ettim. Sormadan, sorgulamadan yazı ve eleştiri yapmadım, yapmam da. TÜREL’i listede göremeyince üst düzey bir ismi arayıp “TÜREL niye yok” diye sordum. Aldığım cevap kısa ve net oldu; “BAŞKA ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK!” Bunun detayını sormak bana düşmez. Ama ben bana verilen cevabın karşılığını ANLADIM.

Hatta, “Türel için BAKANLIK düşünülüyor” diyenlerin haklı çıkabileceğini de düşünmüyorum değil. Hani bana sorsanız TÜREL böyle bir görevi çoktan HAK ETTİ. Böyle bir durumda bundan hem ANTALYA hem de TÜRKİYE kazançlı çıkar. Çünkü VİZYONU var ve TÜRKİYE’NİN 100 YILINDA katkı koyacak isimlerden biridir.

Onun içinde dedikodu yapacağınıza MENDERES TÜREL’i yabana atmayın.

GEREK VAR MIYDI BAŞKAN?

Demre eski Belediye Başkanı OKAN KOCAKAYA. Eski başkan demeye dilim varmıyor amma maalesef öyle. Keşke İSTİFA edip İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olmasaydı. Kendisini TOLUNAY ailesinin damadı olarak bilirdim. Sonra Demre Belediye Başkanı olunca bazı faaliyetlerini tasvip etmesem de BAŞARILI buluyordum kendisini.

İlçe halkı tam kendisinden fayda görecekken birden GENEL SİYASETİ düşünmesi beni şaşırttı. Aslında kendini seçen Demrelilere danışıp böyle bir işe soyunmalıydı! Tabi kendi fikri. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından nasıl bir vaatte bulunuldu da İSTİFA edip ADAY ADAYI oldu bunları bir açıklaması gerekir. Zaten geri tarafını İSTİFA DUYURUSU ile açıklamıştı.

Benim dün sosyal medya hesabında Demreliler, yerine bıraktığı BELEDİYE BAŞKANI ve personeli İFTAR buluşmasının fotoğrafları vardı.  Ne kadar seviliyormuş. Böyle görüntüleri görünce, “GEREK VARMIYDI BAŞKAN” diye aklımdan geçirdim. Hakikaten GEREK VARMIYDI?