SİYASET KORKUTELİ'NDE BİR ARAYA GELDİ

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi ilçe başkanları, maden ocağı yapılmasına karşı çıkan Dereköy Mahallesi halkıyla buluşup, destek verdi.

Korkuteli gündemini uzun süredir meşgul eden Dereköy Yaylası'na kömür madeni yapılmasına ilişkin dün Dereköy Mahallesi'nde bir program organize edildi. Programa; Korkuteli Belediye Başkan Vekili Muharrem Akten, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmışev, İYİ Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, Yeniden Refah Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Fatih Sarıcalar, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, "Su kaynaklarımıza ve belli noktalardaki arazilerimize zarar vereceğini biz de anlatıyoruz. Şu andaki süreçte bizim, partimizin duruşu tamamen köyümüzden yana, Dereköy'den yana. Ben Dereköy'e geldiğimde sizlerle huzurlu olamayacaksam Korkuteli'ndeki barajım zarar görecekse biz bunun karşısındayız. Biz sizler ne istiyorsanız biz de doğru olanın yanındayız. Doğru olanın yapılması için mücadele ediyoruz. Net olarak söylüyorum; burada çoğunluk ne derse biz onun yanındayız. Sizin 7/24 her daim yanınızdayız bundan şüpheniz olmasın" dedi.

'KEMAL BAŞKAN GEREKENLERİ SÖYLEDİ'

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, "Bu madenden dolayı bizim sulama ve tarım arazilerimizdeki oluşabilecek zararlar devam edecekse ne olursa olsun biz bu madenin karşısındayız. Ülke ekonomisine üç, beş kuruş kazanım yapmak için büyük bir bölgenin tarım ve yaşam standartlarında arıza olacaksa düşme olacaksa bu kömür madeninin açılmasına tamamen karşıyız. İlerdeki atılacak adımlarda Kemal Başkan gerekenleri söyledi. Bu yolda yapılacak bütün adımlarda iktidar- muhalefet demeden Dereköy halkımızın, Korkuteli halkımızın yanında adımlar atmaya devam edeceğiz. Bunun için gerekli her şeyi de yapacağız" diye konuştu.

'TÜM İLÇEMİZİN SORUNU'

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Fatih Sarıcalar, "Kömür sorunu sadece Dereköy'ün sorunu değil, tüm ilçemizin sorunu. Bu sorunun sonucunu Korkuteli'mizin lehine sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

'BU SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR'

MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, "Ben Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı olarak şahsım ve teşkilatım adına bu memleketin evladı olarak Dereköy'de kömür madeni konusunda yapılmaması konusunda elimden geleni yapacağım siyasi olarak, teşkilat olarak. Bizim teşkilat olarak üzerimize düşen bir şey var ise yapmamız gereken ne varsa yanınızdayız. Bu siyaset üstü bir konudur. Bu konu yereldir. Bu konu mahallemize özgü Korkuteli'mize özgü bir konudur" diye konuştu.

'SİYASİ YA DA HUKUKİ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ'

Korkuteli Belediye Başkan Vekili Muharrem Akten, "Biz de bu sürecin başından bu tarafa yapılan toplantılara da katılım sağlayarak, Dereköy halkımızın yanında olduğumuzu her defasında ifade ettik. Dereköy halkı neredeyse biz de orada olduğumuzu belirtmek isteriz. Bunun için elimizden gelen siyasi ya da hukuki desteği vermeye hazırız" dedi.

'PARTİLER ÜSTÜ BİR DAVA'

CHP İlçe Başkanı Şeyhali Kara, "Dereköy yıllardır bu suyun başında, barajın üstünde kartal yaylası ile ün salmış güzel bir köydür. Bu suyun akışını, duruşunu her gelişimizde gördük. Bunun tepesine kömür ocağı açmak zaten öncelikle rapor vermek büyük bir yanlıştır. İlçemizin bütün siyasi temsilcileri burada kendilerine burada bulunmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu dava hepimizin davası oldu. Partiler üstü bir dava. Zaten partiler üstü olması gereken bir konu. Buna sahip çıktıkları için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'HAVASIYLA ÖVÜNEN BİR İLÇEYİZ'

İYİ Parti İlçe Başkanı Cemal Tınkaz da şöyle dedi:

"İYİ Parti Teşkilatı olarak da üzerimize ne düşerse diğer ilçe başkanları nezdinde üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Bunun da bilinmesini isterim. Bundan sonraki süreç ne olursa hükümet olarak Kemal kardeşim gerekli adımları atacaktır. Bu siyasi bir olay değil, toplumsal bir harekettir. İlçemiz adına yapılacak toplumsal bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden biz de gerek hükümetimize Cumhur İttifakına gerek Millet İttifakı olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Sonuna kadar da bu işin arkasındayız. Çünkü biz bu ilçede yaşıyoruz. Kimsenin bu havayı bozmasını istemiyoruz."

DHA