SİYASET KARIŞIK RUHUM ÇORBA GİBİ

 Dün hafta sonuydu ya. Kimi gezmeye gitti kimi de benim gibi evde pinekledi durdu. Havanın rengi ruh sıkıcı olunca dışarı adımımı atmak içimden gelmedi.

Bugün haftanın ilk günü. Hal böyle olunca biraz siyaset üzerine yazmak gerekiyor ama ruhum buna el vermiyor. İçimde biraz hüzün biraz yarım sevinç varken elim bir türlü varmadı.

Çok sevdiğim dostum İzzet Ünlü, kısa sürede ikinci kez acı yaşadı. Ünlü, dün 72 yaşındaki ağabeyi Avukat Hüseyin Fahri Ünlü'yü toprağa verdi. Daha annesi Hayriye Hanımı 53 gün önce toprağa vermişti. Allah rahmet eylesin, Ünlü ailesine sabır diliyorum.

Bir diğer üzücü haberi de sevgili dostum DSP’de bir dönem siyaset yapmış olan Bayram Ali Ceylan’ı zamansız kaybetmenin haberiyle yaşadım.

Ben dostumun acısı ile dertlenirken bir üzüntülü haber de bizim ailede yaşandı. Ortancamız ağabeyim Muammer Okumamış Konya Numune Hastanesi yoğun bakıma alındı. Şükür doktorların yoğun çabası ile biraz düzeldi ve hafta sonu servise çıktı.

Hayat böyle bir şey... Birine üzülürken diğerinin kefeni yırtmasına sevinebiliyoruz. 3-4 gün içerisinde tarifi mümkün olmayan, karmakarışık bir ruh halindeydim.

Kimseye çaktırmadan da işimi yapmanın telaşı içindeydim. Lakin çorba gibiydim dostlar. Bu ruh hali ile bir iki kelamı da siyaset üzerine yapma vakti geldi çattı.

----------

CHP’DE KAFALAR KARIŞIK

Antalya bazında siyaset ve siyasetçilere baktığımda farklı manzaralar, değişik fotoğraf kareleri gözüme çarpıyor. Seçim tarihi yaklaştıkça üsluplar giderek değişime uğruyor.

AK Parti geçen hafta perşembe günü Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hakan Tütüncü’yü açıkladı. Büyük bir merak giderildi. Amma CHP’de belirsizlik devam ediyor. Bu da sinirleri geriyor.

CHP Genel Merkezi’nin birkaç kez ertelediği aday açıklaması sinirleri gerdiği kadar parti tabanında ayrışmalara da yol açmaya başladı. Çünkü tercihin bir Muhittin Böcek’ten bir Ümit Uysal’dan yana olacağı iddiaları kafaları karıştırıyor.


Ama asıl ayrışmanın Muratpaşa ile Konyaaltı CHP’de olduğu ıskalanmak hatta ıskalatılmak isteniyor. Oysaki bu iki ilçede parti tabanı fokur fokur kaynıyor. Birinci neden Konyaaltı adayı olarak açıklanan Cem Kotan’ın paraşütle tepeden inme olması. İkinci neden ise Muratpaşa’daki belirsizlik.

Bunlar devam ederken İl Başkanı Nail Kamacı yönetimi ile CHP Milletvekilleri tam kadro Döşemealtı Adayı Menderes Dal’ın kahvaltılı toplantısına katıldı. Aynı kadro Konyaaltı’nda Cem Kotan ile yan yana bile gelmedi.


Tabi seçim sürecinde yaşananlar CHP Genel Merkezi’nin canını sıkmışa benziyor. Bu nedenle Kamacı’nın istifasının istendiği iddia edilirken bunun bugün yarın gerçekleşeceği muhtemel görünüyor.

Büyükşehir mevzusunu unutmayalım. Bakın ben buradan bir kez daha yazıyorum. CHP’nin adayı kesinlikle Muhittin Böcek! Zaten bunu aylar önce gerekçeleri ile buradan deklare etmiştim.

-----------------

SÜRPRİZLERE HAZIRLANIN!

 

Peki CHP’de bunlar olurken AK Parti’de neler oluyor? Bugün İl Yönetimi ve Milletvekilleri, AK Parti Büyükşehir Adayı Hakan Tütüncü’nün katılımı ile tüm ilçe aday adayı isimlerle son kez bir araya gelecek. Sonrasında ise karar aşamasına geçilecek.

Bu toplantılar sonunda merakla beklenen Kepez’de halkın karşısına sürpriz bir isim aday çıkartılabilir. Demedi demeyin! Ya Konyaaltı’nda? Asıl sürpriz burada yaşanacak gibi.

Nasıl mı? Benim aldığım bilgilere göre, Konyaaltı’nda AK Partili Durali Kolpak zikredilen ilk isim. Bunun yanı sıra ANAP’ta Muhittin Böcek ile siyaset yapan ancak şu an CHP’den Meclis Üyesi olan Şafak Otuzaltı AK Parti’den aday gösterilecek.


Ancak turpun asıl büyüğü heybedeki isim. O kim mi? İster inanın ister inanmayın. CHP’nin gözden çıkardığı, Çerkes kökenli ve bir dönem MHP’de de siyaset yapmış olan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen!

Başka isim olabilir mi? Muhtemel. Parti içinden aday adayı çıkmayan ve bunu bir stratejiye çeviren AK Parti’ye, CHP’den aday gösterilmeyen aday adayı isimlerin yakın temasta olduğu da gözden kaçırılmamalı!

-----------------

İYİ PARTİ DARMADUMAN

 

İktidar ve ana muhalefet partisinde yaşananlardan sonra “İYİ Parti’nin de CHP’den farkı yok” desem yalan olmaz. Genel Başkan Meral Akşener Antalya Büyükşehir Adayı olarak Nesrin Ünal’ı açıkladı ama iş bununla bitmedi.

Özellikle İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’a tepkiler dinmek bilmiyor. İl Yönetiminden 6 kişinin istifa etmesi ile fırtına depreme döndü. Hafta sonu da peş peşe istifa haberleri geldi.

Önce Kepez İl Başkanlığı görevinden alınan Mesut Emrah Yıldırımlar ve 850 partili istifa ettiğini açıkladı. Bunun akabinde Kemer’den belediye başkan aday adayı Hüseyin Çelik ve 400 üye istifa etti.

Geçen hafta aday gösterilmediği için istifa eden Yusuf Üras ise DSP’ye katıldı ve oradan Kemer Belediye Başkan Adayı oldu. Sürekli parti değiştirmekle ünlenen Üras’ın bu tavrını yadırgamadım.

İYİ Parti Antalya Kurucu İl Başkan Yardımcısı Nail Çelebioğlu, İYİ Parti İl Kadın Politikaları eski Başkanı Aysel Damatoğlu ile İYİ Parti Konyaaltı İlçe Kadın Politikaları eski Başkanı Şükran Kaynak ise CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan'ı ziyaret ederek destek vermiş.


Ne diyelim: Meral Akşener “Terör destekçileri ile el sıkışmam” derken bunların böyle yapması İYİ Parti’nin darmaduman olduğunu göstermiyor mu? Şu tabloya bir bakar mısınız?

Kimi rüzgâr gülü olmuş, kimi fırtına yaratmış; peşinden de deprem gelmiş. Hal böyle olunca İYİ Parti seçime girse ne olur girmese ne olur?