SİYASET ÇARŞISINDA KAFALAR KARIŞIK

Yerel seçimlere neredeyse 4,5 aydan az bir zaman kaldı. Her şey hesap kitap meselesi. Hararet arttıkça tansiyon yükseliyor. Hal böyle olunca hem hesaplar hem kafalar karışıyor.

İktidarda olan AK Parti ve ana muhalefet CHP’de durum böyle. Yavaş yavaş aday adayları belli olurken hesap kitaplarda yapılmaya başlandı. Siyaset çarşısı epey karışacak gibi.

Gelin öncelikle CHP’de yaşananlara bir göz atalım. Büyükşehir’e önceliğimizi verelim. Bakalım ne oluyor, neler yapılıyor ve parti içinde kim kimin rakibi?

Son günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in aile sorunlarından tutun da PM üyelerine aldığı pahalı takım elbiselere kadar konuşuluyor.

Bunun yanında bir de ASAL tarafından yapılan bir anket dolaştırılıyor elden ele. Asal Araştırma Şirketi, 2019 seçimlerinde CHP'nin kazandığı Antalya’da anket yapmış.

Anket şirketi, seçmene "Belediye başkanını değerlendirdiğinizde genel olarak ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" diye sormuş. Çıkan cevaplar ilginç. Nasıl mı? Hadi bakalım.

“Başarısız yüzde 40,9/ başarılı yüzde 34,2/ ne başarılı ne başarısız yüzde 12,6/ cevap yok yüzde 12,3”
Yani halk 2019’da yüzde 50,62 ol alarak seçilen Böcek’i başarısız bulmuş. O dönem Menderes Türel ise yüzde 46,27 oy alarak seçimi kaybetmişti.


Anket şirketinin elde ettiği verilerin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in elinde olduğu iddia ediliyor. Tabi bu anketi kimin nerede yaptırdığına da iyice bir bakmak lazım.

Sadece bu ankete bakacak olursak CHP’de hava GÖK GÜRÜLTÜ olacağa namzet görünüyor. Şöyle ki Büyükşehir için aday adayı çok. Örneğin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ya da Böcek ölüm döşeğinde iken yerine talip olan Mehmet Hacıarifoğlu.

Tabi aday belirleme süreci ve seçim yaklaştıkça hem KAVGALAR artacak hem de aday adayı sayısı. Ancak bana gelen bilgilere göre 10-15 güne kadar BÖCEK’in adaylığı kesinlik kazanacak ve bu da CHP Genel Merkezi tarafından duyurulacak. Aksi olursa başarısızlık ve bu nedenle seçimin kaybedileceği kabullenmiş olunur.

Büyükşehir’de durum bu da ilçelerde durum çok mu farklı? Oralarda hava hem GÖK GÜRÜLTÜLÜ hem de sağanak. Özellikle Kepez’de. Aday bolluğu yaşanıyor. Hem CHP’de hem de AK Parti’de.

CHP’de her dönemin adamı olan bir AK Partili bir CHP’li olan Mesut Kocagöz, büfeciler kralı Önder Kurnaz, seçim kaybetmiş CHP’nin eski atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz ve yine her dönem her yere aday olma hastalığına kapılmış CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci.

Muhalefette durum bu da iktidarda durum çok mu değişik? Kepez için kıyasıya bir yarış var sanki. AK Parti eski İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mustafa Özsoy, Kepez İlçe Başkanlığı görevinden istifa edip ilk aday adaylığını açıklayan Bahattin Bayraktar.  Daha sonra bu sayı artacaktır tabi.


                                                                                                                                                                   RIZA SÜMER


Buradan bir de Döşemealtı ilçesine uzanıp havayı analiz edelim. Burada CHP’de durum sessiz. Mevcut Belediye Başkanı Turgay Genç’in de aday gösterilmeyeceği kesin gibi.

                                                                                                                                                                          MENDERES DAL

Eczacı Menderes Dal epeydir çalışmalarını yürütüyor ve bayağı bir yol aldı. Başka aday adayı çıkar mı bilemem.


                                                                                                                                                               MUSTAFA ÖZSOY


AK Parti’de ise aday bolluğu var Döşemealtı’nda. İlçe Başkanlığı görevinden istifa edip aday adayı olan Bekir Kıvrım 6 yıla yakın bir süredir bu göreve hazırlanıyor.


                                                                                                                                                                            BEKİR KIVRIM

Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Gürkan da aday adayı oldu. Muratpaşa’da 2014’te seçimi kaybeden iş insanı Cihan Bulut da aday adayı oldu. Eski ilçe Başkanı Yusuf Mayıslar’ın adı da aday adayı olacaklar arasında geçiyor.

Yalnız Döşemealtı’nda dış kulvardan müdahale çok. Belki bu yazdığım için bana kızan ve tepki gösteren çok olacak ama ben testi kırılmadan uyarı mahiyetinde bir iki kelam edeyim.


                                                                                                                                                              RAMAZAN GÜRKAN

Eski Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Cihan Bulut’u destekliyormuş. Yine eski Belediye Başkanı Hasan Akalın’ın da Ramazan Gürkan’ı desteklediği konuşuluyor. Bana göre yanlış bir karar. Bırakın aday adayları kendilerinin boy ölçülerini alsınlar. Boyu kısa gelenin ayağının altına sigara kâğıdı olmayın!

Madem bu noktaya geldik hemen gördüğüm bir durumu anlatayım. Özellikle AK Parti kanadı bu yazdıklarımı iyi okumalı. AK Parti’de Kepez ve Döşemealtı’nda aday hareketliliği var. Muratpaşa, Konyaaltı ve Aksu’da ise tam tersi sessizlik hâkim.

Şimdi, Kepez’de halkın beklentilerinin neredeyse tamamı karşılandı. Halkın beklentisi olmayınca nereye oy vereceğini kestirmek de mümkün olmaz. Bunun için çok dikkatli olunmalı.

Geçen genel seçimde CHP ile aradaki oy farkı 236 bin yani yüzde 14 civarındaydı. Bu fark sadece Kepez’i kazanmaya yetecek mi? Asla yetmez. Ama gördüğüm kadarıyla Muratpaşa ve Konyaaltı’na pek önem verilmiyor gibi...

Eğer AK Parti seçimi kazanmak gibi bir düşünceye sahipse bu iki ilçede hareketliliği artırmak ve sessizliğe son vermek zorunda. Çünkü seçimi kazandıracak iki ilçe Muratpaşa ve Konyaaltı’dır. Ama Kepez de çantada keklik olarak görülmemelidir.

Hani dedim ya “SEÇİM ÇARŞISINDA KAFALAR KARIŞIK” diye. Aktaracağım üç olay sanırım bunun mührü olacaktır.

Birinci olay, Demre Belediye Başkanlığı görevinden istifa edip milletvekili adayı gösterilmeyen İYİ Partili Okan Kocakaya’nın Zafer Partisi’nden Büyükşehir’e aday gösterilmek istendiği yolundaki söylentiler...

İkinci olay, seçimlere kısa bir süre kala Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin İYİ Partili üyesi Özcan Balcı’nın partisinden istifa etmesi.

Üçüncü olay özellikle CHP açısından çok vahim bir iddia; Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e itibar komplosu gibi. CHP Kepez Belediye Başkanı Aday Adayı Önder Kurnaz’ın dayısı, iş insanı ve kurultay delegesi Şükrü Ceylan’dan talebi üzerine belediyeye, kreşlere ve tüm işletmelere verilen 547 BİN 300 LİRA içme suyu borcundan dolayı su satışı kesilmiş. Eğer doğruysa durum çok vahim.

İşte gördünüz SİYASETTE hava GÖK GÜRÜLTÜ SAĞANAK. Bazı yerlere KAR yağmış. Yüksek kesimleri BUZ TUTMUŞ hatta DON vurmuş.