Siyah ile beyaz

Gaziantep FK karşısındaki hayal kırıklığı performansının ardından Başakşehir’e karşı alınan 3 puanla moral bulan Antalyaspor, bu zaferi taçlandırmak için Beşiktaş karşısına çıktı.

Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray mücadelelerinde kaybetse de iyi bir performans ortaya koyan Kırmızı-Beyazlıların bu verileri, Beşiktaş maçı öncesinde de beklentiyi yukarı çekti.

Beşiktaş’ın içinde bulunduğu zor durum ve genel kurul süreci içerisinde bulunması, Ahmet Nur Çebi’nin yeniden aday olabileceği konuşulan ortamda Siyah-Beyazlılar için de bu maç farklı bir önem kazandı.

Nuri Şahin’in genel olarak uyguladığı ‘kazanan takım bozulmaz’ mantığını nispeten Beşiktaş karşısında da gördük. Sakatlığı bulunan Güray Vural dışında aynen Başakşehir kadrosunu sahada gördük.

Hem Antalyaspor hem de Beşiktaş taraftarının beklenen ilgiyi göstermediği karşılaşmaya hızlı başlamayı tercih eden taraf Siyah-Beyazlılar oldu. İlk 10 dakikanın ardından dengeyi bulan Antalyaspor, özellikle savunma anlamında oldukça sert bir duruş sergilerken, Beşiktaş’ın ne havadan ne de derinlemesine gönderilen toplarda pozisyon bulmasına izin verdi.

Ta ki 45’e kadar…

Cenk Tosun’un, bir takım için olabilecek en kötü zamanda geldi. Santrası dahi olmayan golle birlikte soyunma odasına geride giden Antalyaspor’da Nuri Şahin’in tüm planlarını alt üst etti.

İlk yarının kapanışı Antalyaspor için ne kadar kötü olduysa ikinci yarının başlangıcı da Beşiktaş için kabus oldu. Neredeyse santrayla birlikte eşitliği yakalayan Akrep, İsralli futbolcusu Jehezkel ile ikinci yarının 6’ncı dakikasında öne geçmeyi başardı. Farkın ikiye çıktığı dakika ise 57 idi…

Antalyaspor’un soyunma odasına girişiyle çıkışı arasındaki farkı renkler üzerinden anlatmaya çalışsak “siyah ile beyaz” ifadesi tam isabet olacak.

Beşiktaş’ın birkaç cılız pozisyonu dışında rakibine şans tanımayan, bunun yanında hücumda etkili bir oyun ortaya koyan Antalyaspor, belki de sezonun zirvesini bu karşılaşmada yaptı.

Her ne kadar Beşiktaş’ın içerisinde bulunmuş olduğu durum sıkıntılı olsa da Antalyaspor için büyük bir zafer olarak kayıtlara geçti.