SİVAS MAĞLUP KALKAVAN BERABERE

Hem taraftar hem de camia olarak son zamanlarda ender rastlanan boyutta bir destekle göreve gelen Nuri Şahin'in, sistem değişikliği haberleri heyecanı iki katladı. Yapılacak kadro tercihi, ortaya koyulacak mantalite merak konusu oldu. Mücadeleye alışılmışın dışında 3-4-2-1 formatında çıkan Kırmızı-Beyazlılarda yeni transferlerin fazla düşünülmediği dikkat çekti. Andrea Poli'nin sakat olması sebebiyle oynayamadığı karşılaşmada Güray Vural ve Enzo Crivelli dışında tüm futbolcular, geçen sezonki kadroda yer alanlar oldu.

Mücadeleye de beklenildiğinin aksine Antalyaspor hızlı başladı. Sivasspor'u ill 10 dakikada sahasına hapseden Antalyaspor, en iyi oynadığı dönemde kalesinde golü gördü. 10. dakikada hızlı gelişen Sivasspor belki de 3'lü savunma oynayan Antalyaspor'a ilk cezasını kesti.

Antalyaspor için ilk 25 dakika itibariyle hücum futbolunun yanında umut veren diğer detay ise golden sonra da Antalyaspor'un motivasyon kaybına uğramaması oldu. Bu sezon ilk kez 11'de oynayan Doğukan Sinik ile verkaça giren Fredy, attığı golle hem oynanan oyunun hakkını verdi hem de yeni yapılanan takımı ayakta tutan bir aksiyon yarattı.

42. dakikada da o ana kadar olan maçın hakkını Doğukan Sinik verdi. Genç futbolcunun attığı gol, takımını öne geçirmesinin yanı sıra kendisi için de ayrı bir önem taşıdı. Kendisinden bir türlü beklenen patlamayı gösteremeyen genç futbolcu için bu mücadele bir başlangıç olsun.

İlk yarının duraklama dakikalarında ise görev aldığı her Antalyaspor maçının kahramanı olan Mete Kalkavan yine sahnedeydi. Bariz olarak Sivassporlu futbolcudan dışarı çıkan topu, yine Yiğidolara veren Kalavan, eşitliği getiren golün bir anlamda zeminini hazırlayan isim oldu.

Maça iyi başlayan ve ilk yarı itibariyle de maçın mutlak hakimi olan Antalyaspor'un freni Mete Kalkavan'ın verdiği inanılmaz hata oldu. İkinci yarıya deyim yerindeyse el frenini çekerek sahaya çıkan Antalyaspor, performansıyla Sivasspor'u yense de Mete Kalkavan'ın kararlarıyla sahadan eşitlikle ayrıldı.