Siteler İlkokulu’ndan umut veren projeler

Konyaaltı Siteler Mahallesi İlkokulu, kurucusu olduğu “Yeşil Gelecek İçin İş Birliği” adlı e- Twinning projesi kapsamında İtalya ve Kuzey Makedonya ülkelerinin katılımlarıyla 3 ay boyunca sürecek olan etkinliklere başladı. Proje kapsamında öğrencilere çevre bilincinin aşılanması amaçlanıyor.

Konyaaltı Siteler Mahallesi İlkokulu ‘Yeşil Gelecek İçin İş Birliği’ isimli e -Twinning projesi kapsamında İtalya ve Kuzey Makedonya ülkelerinin katılımlarıyla 3 ay boyunca sürecek olan etkinliklere başladı.


Proje kapsamında Halil İçöz ve İtalyan temsilci AgataParisi’nin koordinatörlüğünde öğretmenler Nazlı Semiha Duran, Mehtap Oyal, Elif Karaca, H. İlksen Sapmaz, Ramazan Önder, Sina Şavlı, Aysun Dağtekin, Gülsüm Kortak Uzun ve Hatice Türkcan’ın yanı sıra katılımcı olan ortak ülke öğretmenleriyle birlikte ilk çevrimiçi toplantısı gerçekleştirildi.



SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE DOĞRU

‘CollabarıtıonforGreenFuture’ yani ‘Yeşil Gelecek İçin İşbirliği’ isimli e Twinning projesinin İtalya, Türkiye, Kuzey Makedonya’dan toplamda 10 öğretmenin katıldığı bir geri dönüşüm projesi olduğu belirtildi. Proje kapsamında 7 ila 11 yaş grubu öğrencilerle çalışıldığı belirtilirken proje amacının yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için işbirliği içinde çalışarak, öğrencileri bilinçlendirmek, karbon, ayak izi, sıfır atık, geri dönüşüm gibi konularda farkındalık yaratmak olduğu bilgisi verildi.


ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANIYOR

Proje kapsamında web 2 araçlarından yararlanıldığı bilgisi verilirken Canva, Face.Co, MenterMeteer ve Padlet gibi birçok ortakla işbirliği içerisinde çalışıldığı anlatıldı. Projeye katılan öğretmenlerin çeşitli çevrimiçi platformlarla iletişimde bulundukları belirtilirken webinarlar yapıldığı ve bunların uygulama aracılığı ile paylaşıldığı aktarıldı. Çalışmalar sonucunda öğrencilere çevre bilinci, sıfır atık ve dönüşümü, karbon ayak izi gibi konularda duyarlılık oluştuğu gözlemlendi.