Sit alanında tuvalet krizi

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, birinci derece sit alanındaki tuvaletlerin bakım ve temizlik işleriyle ilgilenilmesi için Kemer Belediyesi’ne verilen yetkinin, Başkan Topaloğlu tarafından üçüncü kişilere devredildiğini, bu gerçeğin sit alanına vinçle büfe sokulması üzerine ortaya çıktığını söyledi.

Faruk ÇELİK, Ahmet ARĞILLI

Kemer Çıralı Sahili’nde, geçtiğimiz günlerde tarihinde görülmemiş bir skandal yaşandı. Turizm İl Müdürlüğü’nce temizlik ve bakım çalışmaları yapılmak üzere Kemer Belediyesi’ne 5 yıla yakın süre öncesinde verilen yetkinin, 3 yıl önce göreve gelen Başkan Topaloğlu tarafından kötüye kullanıldığı ileri sürüldü. Vinç yardımıyla birinci derece sit alanına büfe sokmaya çalışan kişilerin, üçüncü kişilere kiralanamayacak tuvalet alanını belediyeden kiraladığı hatta soğuk içecek satma ruhsatı bile aldıkları öğrenildi.

“ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE KİRALANAMAZ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, bir süre önce Turizm İl Müdürlüğü’nün Çıralı Sahili’nde bulunan bir tuvalet alanını ile ilgilenilmesi için Kemer Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verdiğini söyledi. Minta, “Belediyeye bu alan tuvaleti temizlemesi ve ilgilenmesi için verilmişti. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu seçim zamanında destek aldığı mafyavari insanlara plajları işletmeleri yönünde söz vermiş. Geçen yıl bu insanlar kendisini sıkıştırınca tuvaletleri işletmeleri için kiraya vermiş. Sözleşmeye göre bu alan üçüncü kişilere kiralanamaz” ifadelerini kullandı.

“SOĞUK İÇECEK SATMALARI İÇİN RUHSAT VERİLMİŞ”

Kiralayan kişilerin amacının bu alanı işletmek olmadığına dikkati çeken Minta, “Bu kişiler tuvaletle ilgilenmek için kiralamadı o alanı. Başka illegal işler yapmaya çalışıyorlar. Belediye ise soğuk içecek satabilmeleri için bile ruhsat vermiş. Turizm İl Müdürlüğü’nden sadece tuvaletle ilgilemek üzere izin alınıyor ama burayı işletmeye çevirmişler. Sonra da bu alana büfe getirilmeye çalışılmış” şeklinde konuştu.

“İZİN İPTAL EDİLDİ”

Minta, yaşanan olayın ardından Turizm İl Müdürlüğü’nün harekete geçtiğini vurgulayarak, “Bu olay ortaya çıkınca Turizm İl Müdürü de verilen izni iptal etti. Yerin kaldırılması için belediyeye yazı verildi. Belediye kaldırmadı. 10- 15 gün içerisinde süre dolduğunda konu Kaymakamlığa gidecek” dedi.

ÇIRALI SAHİLİ’NDEN VİNÇLE BÜFE SOKMAYA ÇALIŞTILAR

Çıralı Mevkii’nde bulunan Ulupınar Mahallesi Muhtarı Habib Karakaya ise yaşanan olayı doğruladı. Karakaya, tuvalet alanının 2016’da belediye yetkisine verildiğini dile getirdi. Karakaya, bu alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, “5-6 yıl önce bu alanın temizlenmesi ve bakımının yapılması için belediyeye izin verildi. Bu dönemde belediye bir yetkili görevlendirmişti. Belediye çalışanı temizlik ve bakım yapıyordu. Necati Topaloğlu yönetime geldikten sonra belediye bu alanı başka kişilere devretti. Biz sadece duş ve tuvalet kullanımı hizmeti dışında bir iş yapılmaması hep takip ettik. İlk yıl bir sorun yaşanmadı. Ancak sonra bu kişiler değişti. Bu yıl tuvaletlere başkası bakmaya başladı. Ancak sorumlular büfe oluşturma, içecek satımı gibi girişimlerde bulundular. Çıralı Sahili’nden vinçle büfe getirmeye çalışmışlar” ifadelerini kullandı.

Jandarma ekiplerine haber vererek sahile gittiğini anlatan Karakaya, “Vinç Çıralı Sahili’ne girmiş. Ben bunu duyunca Jandarma ekipleriyle sahile gittim. Büfe gelmişti. Jandarma ve zabıta ekipleri müdahale ettiler, evraklar incelendi. Resmiyette bir izin olmadığı ortaya çıktı. Büfe geri gönderildi” diye konuştu.

“İŞLETMEYE ÇEVİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR”

Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alana ‘Büfe, WC ve Duş’ diye tabela asmışlar. Soğuk içecek tabelası koymuşlar, dolap getirmişler. İşletmeye çevirmeye çalışmışlar. Şu an Turizm Bakanlığı alanı belediyeden geri alıyor. Bakanlığın tepkisiyle sözleşme iptal ediliyor.”