SİSTEMDEKİ TAKOZ!

Dünkü yazmış olduğum "sistem değil zihniyet " başlıklı köşe yazısında sağlıkta yaşanılan bazı rezil zihniyeti anlatmaya çalışmıştım. Meğer ne kadar çok dertli kimse varmış o konuda.

***

Neredeyse arayan veya mesaj gönderen herkes aynı sıkıntıyı yaşıyormuş. Hatta fazlasını yaşayanlar da var. Hatta bazıları Üniversite hastanelerine de bir el atsanız dediler. Özellikle yakınmalar tıpkı devlet hastanelerinde olduğu gibi randevu sisteminden kaynaklanıyor.

***

Arıyorsunuz hastaneyi cevap alıyorsanız şanslısınız hele bir de istediğiniz bölüme ulaşabilirseniz çok daha şanslısınız ama bu şanslılık sizin sorununuzu çözmeye yetmiyor. Çünkü haftalar belki de aylar sonrasına randevu veriliyor.

***

Aynı şahısların özel muayenehanelerini aradığınızda hemen size randevu verilebiliyor. Öncelikle bu durum bir düzeltilmeli diye düşünüyorum. Peki nasıl düzelecek derseniz orası da yetkililerin bileceği iş. Ben eksiği veya hatalı durumları dile getiririm onlara da o işi düzeltmek kalır.

***

Düzeltilecek durum sadece üniversite hastanelerinde mi peki? Devlet hastanelerinde yok mu?

Aynısı belki de daha fazlası orada da var. Bazılarında randevu, bazılarında eksik malzeme iddiası, bazılarında ise personellerin davranışları gerçekten sağlıkta devrim yapıldı iddialarını dile getirenlerin emeklerini çöpe attırıyor.

***

Millet yapılan binayı, yatırımı elbette önemsiyor, takdir ediyor ama eksiklerin etkisi fazla olunca da emeklere yazık oluyor. Pek tabi ki emeklere yazık oluyor diyerek geçmişin çürümüş sistemine dönülmemeli ancak yeni sistemi tıkamaya çalışan takozları da kaldırıp atmalı.

***

Yani hekimlerin tabiriyle kangren olmadan yara tedavi edilmeli.