SİSTEM SAVAŞI

Antalya, 1 hafta içerisinde hem Süper Lig'de hem de Türkiye Kupası'nda oynanacak iki derbi karşılaşmasına kilitlendi. Bir yanda son dönemlerde inişli çıkışlı bir grafiğe sahip olan Alanyaspor, diğer tarafta ise yenilmeyi unutan, kazanmayı da haftalar öncesinde bırakan Antalyaspor...

Derbi heyecanının yanında ortaya koyulacak sistem savaşı en çok merak edilen konulardan bir tanesi. Topu daha çok ayağında tutmayı ve hücum yapmayı seven, ancak son haftalarda istikrarlı sonuçlar alamayan Alanyaspor ile daha çok topu rakibe vererek bekleyen, savunma ağırlıklı oynayan Antalyaspor arasındaki çarpışmada şüphesiz ki teknik adam farkları ortaya çıkacaktır.

Son 13 lig maçında, hatta Türkiye Kupası maçlarını da sayarsak 15 karşılaşmada çözülemeyen Antalyaspor'da Ersun Yanal, deyim yerindeyse rakipleriyle dalga geçiyor ve çelmesini takıp geçiyor. Alanyaspor karşısında Fenerbahçe ve Galatasaray gibi şampiyonluk mücadelesi veren takımların bile uygulayarak istediği sonuca ulaştığı sistem göz önünde bulundurulursa, Antalyaspor'un derbide bir adım önde olduğunu söylemek çok güç değil.

Alanyaspor özelinde baktığımızda da Çağdaş Atan'ın en büyük handikapının B planının olmaması. İyi bir sistem oturtup, açık oynayan takımlara karşı istediği sonucu almakta zorlanmayan Alanyaspor, Antalyaspor gibi kapanan ve topla fazla oynamayan takımlara karşı bocalıyor. Çağdaş Atan'ın bu tip durumlarda devreye sokacak B planının olmaması da derbi öncesi Antalyaspor'u en azında 1 puan alması konusunda bir adım öne taşıyor. 

Şunu unutmamak lazım ki Alanyaspor'un iç saha, Antalyaspor'un da dış saha performansına bakıldığında 1 puan Antalya'nın Kırmızı-Beyazlı temsilcisi için sistemin kazandığı anlamı taşır. Aynı düşüncenin paralelinde kupa maçında da karşılaşmanın berabere ilerlediği her dakika Antalyaspor'un elini güçlendiren bir avantaj olacaktır.