SİSTEM DEĞİL ZİHNİYET!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara geldiği günden bu yana en çok önem verdiği konuların başında sağlık sistemi var. Eskiye nazaran nereden nereye denilebilecek şekilde değişti sistem.

***

Sistem değişti de zihniyet nasıl peki? Onda bir değişiklik var mı derseniz işte orası tam bir rezillik hatta daha da ötesi kepazelik. Neden diyecek olursanız örnekleriyle anlatayım da tam olsun.

***

Geçtiğimiz gün bir yakınımız adına hastane denen ama gerçekte para tuzağı olan bir yere çocuğunu götürüyor. Doktor muayeneyi yaptıktan sonra yatış işlemi yapılsın diye hasta yakınını servise gönderiyor.

***

Oooo beyefendi, hanımefendi hoş geldiniz diyerek karşılanıyor ve deniyor ki pamuk eller cebe. Hayırdır inşallah daha işlem bile yapılmadı denmesine aldırış edilmeden "bu daha yatış parası yapılacak işlemler için ekstra çıkacak" deniyor.

***

Duyunca "çüş beeee" dedim. Bu ne yahu! Adam beş yıldızlı otele gitse gecelik ücret her şey dahil o kadar tutmaz yani. Bu arada daha hastaneye girdiğinizde önündeki boş alanın otoparka çevrildiğini ve vale alanı yapıldığını yazmadım bile.

***

Yani ineğin etinden sütünden yararlanmak gibi bazı sözüm ona hastaneler de kapıdan girenin etini sütünü yiyip içiyor adeta. Hani ilgine kadar sömürme deriz ya iste tam da öyle maalesef.

O yüzden sağlıkta şöyle devrim yaptık,  böyle icraat yaptık, başarılıyız lafları bu gibi sermaye tuzakları yüzünden havada kalıyor.

***

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gecesini gündüzüne katsın, Cumhurbaşkanı ve devletin kurumları sistemi düzeltebilmek adına bir ömür harcasın ama zihniyet değişmedikçe birileri bu milleti öpmeye devam eder. Benden söylemesi.

Ben “öpmesi” dedim siz “kaz gibi yolmak” da diyebilirsiniz bu duruma...