SIRADAKİ LEŞ 'GARA’YILAN

Türkiye’nin “Pençe Kartal-2 Harekatı” kapsamında, Gara bölgesinde eli kanlı hain terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sona ererken, 13 vatandaşın şehit olduğu haberi yürekleri dağladı. Türkiye'yi yasa boğan acı haber sonrasında, adeta intikam yemini eden Bakan Soylu, "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek, bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" dedi.

KAHREDEN HABER: 13 ŞEHİT

Terör örgütü PKK'nın sözde üs bölgesi Gara'ya, 10 Şubat'ta başlatılan harekat sona erdi. Harekatta 53 terörist etkisiz hale getirilirken, bir mağarada tutulan 13 asker, polis ve sivil ise hain terör örgütü tarafından şehit edildi. Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın 13 kişiyi şehit ettiği mağarada teröristlere ait çok silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu. Hain saldırıda, masum vatandaşlardan biri omuzundan, diğer 12 vatandaş ise başından vurularak şehit edildiği öğrenildi.

BAKAN SOYLU'DAN SERT MESAJ

Terör örgütü PKK Gara'da bulunan bir mağarada 13 vatandaşımızı şehit eden, olayla ilgili olarak birçok tepki paylaşımı yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı sert açıklama ile terör örgütüne ve destek verenlere gözdağı verdi. Elin kanlı terör örgütünün şehit ettiği 13 kişi arasında 6 yıl önce Kuzey Irak'ta alıkonulanların da olduğunu belirten Bakan Soylu, "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" diye konuştu.

BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYEM

Malatya Valisi Aydın Baruş, Gara'da şehit edilen 13 kişiden 10'unun kimliklerinin belirlendiğini, üç kişinin kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Baruş'un açıklamasına göre kimliği tespit edilen 10 kişinin isimleri şöyle:

Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin Sarı

Mersin nüfusuna kayıtlı polis memuru Sedat Yabalak

Malatya nüfusuna kayıtlı jandarma personel astsubay başçavuş Semih Özbey

Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kavaklı

Mardin nüfusuna kayıtlı polis memuru Vedat Kaya

Siirt nüfusuna kayıtlı jandarma er Süleyman Sungur

Eskişehir nüfusuna kayıtlı uzman erbaş Mevlüt Kahveci

Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı topçu er Müslüm Altuntaş

Adıyaman nüfusuna kayıtlı sivil Aydın Köse

Samsun nüfusuna kayıtlı sivil Muhammet Salih Kanca

DERLEYEN: FARUK ÇELİK