SIRA KUPADA

Süper Lig'de 5 haftadır rakiplerine boyun eğmeyen Antalyaspor'un rakibi bu kez Türkiye Kupası'nda Trabzonspor. Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa giden rakibine konuk olacak Kırmızı-Beyazlılar, Bordo-Mavilileri ligde mağlup eden tek takım olarak kupada da saf dışı bırakıp adını son 4 arasına yazdırmak istiyor.

Süper Lig'de son haftaların çıkıştaki takımları arasında yer alan Antalyaspor, aynı başarıyı Türkiye Kupası'na taşımak için bugün Trabzonspor'un konuğu olacak. Şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı elinde bulunduran Karadeniz ekibinin karşısına çıkacak Antalyaspor, geçen sezon elde ettiği final başarısını bu kez kupa ile taçlandırmak istiyor. Tek maçlık eleme usulüne göre düzenlenen turda 20.30'da başlayacak mücadeleyi kazanan takım adını yarı finale yazdıracak.

6. KEZ YARI FİNALİ İSTİYOR

Antalyaspor, tarihinde daha önce 8 kez çeyrek final mücadelesine çıkarken, rakibi Trabzonspor’u saf dışı bırakması halinde 6. kez yarı finale yükselme başarısı gösterecek. Antalyaspor, kupada finale yükseldiği 1999-2000 ve 2020-2021 sezonu ile 2009-2010, 2013-2014 ve 2019-2020 sezonlarında yarı final maçına çıktı.

KUPADA 1 KEZ GÜLDÜ

Antalyaspor ile Trabzonspor, bugüne kadar Türkiye Kupası eleme turlarında 4 kez eşleşirken, taraflar bunların ikisinde çift maçlık eleme usulüne göre oynadığı için 6 kez sahaya çıktı. 4 eşleşmenin 3'ünden istediğini alan taraf Trabzonspor olurken, Antalyaspor ise sadece 1 kez tur sevinci yaşadı. 2011-2012 sezonunda oynanan karşılaşmayı uzatma devreleri sonucunda 2-1 kazanan Antalyaspor, rakibine karşı tek zaferini elde etti. İki taraf, 2008-2008 sezonunda da Türkiye Kupası grup maçlarında karşı karşıya geldi ve mücadele 3-3 berabere sonuçlandı.

TOPLAMDA 72. MAÇ

İki takım bu akşam rekabetlerindeki 72. maça çıkacak. Antalyaspor oynanan 71 maçta 14 galibiyet, 16 beraberlik ve 41 yenilgi elde etti. Trabzon’da oynanan 32 maçta ise ev sahibi ekibin ezici üstünlüğü göze çarpıyor. Antalyaspor, Trabzon’da oynanan mücadelelerde sadece 1 galibiyet elde ederken 7 beraberlik ve 24 yenilgi ile sahadan ayrıldı.

LİGDE NAMAĞLUP UNVANINI BOZDU

Türkiye Kupası'na 5. turda giriş yapan Trabzonspor, Boluspor ve Denizlispor'u eleyerek adını son 8 takım arasına yazdırdı. Antalyaspor ile Trabzonspor arasında ligde oynanan karşılaşmayı ise Kırmızı-Beyazlılar kazandı. Rakibinin 28 maçlık yenilmezlik unvanını bozan Akrep, aynı zamanda Karadeniz ekibini bu sezon yenebilen tek takım olarak da dikkat çekiyor.

BEŞİKTAŞ YA DA KAYSERİSPOR

Trabzonspor - Antalyaspor eşleşmesinde turu geçen tarafın rakibi yarın belli olacak. Karşılaşmayı kazanan ekip, Beşiktaş ile Kayserispor eşleşmesinin galibiyle final için mücadele etmeye hak kazanacak.

MAÇA İLGİ BÜYÜK

Medical Park Stadyumu'nda oynanacak mücadeleye Bordo-Mavili taraftarın yoğun ilgisi bulunuyor. Maçın başlamasına yaklaşık 24 saat kala biletlerin büyük bölümü satıldı. Yaklaşık 38 bin 742 kapasiteli stadyumda yaklaşık olarak 35 bilet satışı yapıldı.

55 GÜNDE 5. ATAMA

Merkez Hakem Kurulu, Antalyaspor'un oynadığı son 11 resmi maçta 5. kez Atilla Karaoğlan'ı görevlendirerek dikkat çekti. Süper Kupa'da Beşiktaş ile, Süper Lig'de Göztepe, Fenerbahçe ve Yeni Malatyaspor maçlarında görev alan Karaoğlan, 55 gün içerisinde 5. kez Kırmızı-Beyazlıların maçında görev alacak. Trabzonspor maçında orta hakem olarak görev alacak Karaoğlan; Fenerbahçe ve Yeni Malatyaspor mücadelelerini de yöneten isim oldu. Göztepe karşılaşmasında VAR'da görev alan Karaoğlan, Beşiktaş maçında ise 4. hakem olarak yer aldı.

Türkiye Kupası

Hakem: Atilla Karaoğlan

Trabzonspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Uğurcan Çakır   

Vitor Hugo   

Peres   

Ahmetcan Kaplan

Puchacz

Siopis

Abdülkadir Ömür

Bakasetas

Visca 

Nwakaeme  

Cornelius   

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Güray Vural

Poli

Fernando

Doğukan Sinik

Ndao

Mehmedi

Luiz Adriano

 

Stadyum:  Medical Park

Saat: 20.30

TV: Aspor