SIRA KONYASPOR'DA

Süper Lig lideri Trabzonspor'un 27 maçlık yenilmezlik serisine son veren Antalyaspor, bu başarıya ilk kez imza atmadı. 2012'de Fenerbahçe'nin 47 maç, 2018 yılında da Beşiktaş'ın 45 maçlık serilerini bozan Antalyaspor'da şimdiki hedef 285 gündür evinde kaybetmeyen Konyaspor...

Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor'u devirerek, Bordo-Mavililerin 27 maçlık yenilmezlik ve 8 maçlık galibiyet serisine son veren Antalyaspor, bozduğu serilere bir yenisini daha ekledi. Trabzonspor'u 2-1 ile yenen ve 272 günlük yenilmezlik serisne son veren Antalyaspor, daha önce de Fenerbahçe ve Beşiktaş'a aynı tarifeyi uygularken, şimdi gözüne 285 gündür kaybetmeyen Konyaspor'u kestirdi.

RANDEVU KONYA'DA

Bu sezon evinde 8 maça çıkan ve 5 galibiyet ile 3 beraberlik alan Konyaspor, 14 haftadır kendi sahasıda kaybetmiyor. Son yenilgisini geçen sezonun 29. haftasında Fenerbahçe karşısında alan Yeşil-Beyazlılar, Antalyaspor karşısına 285 günlük yenilmezlik serisiyle çıkacak.

47 MAÇLIK SERİYİ BOZDU

Trabzonspor'un uzun süren serisine nokta koyan Kırmızı-Beyazlıların, yakın tarihte bozduğu ilk dikkat çeken seri Fenerbahçe'ye aitti. Kadıköy'ü rakiplerine cehenneme çeviren ve müthiş bir seriye imza atan Sarı-Lacivertliler, 29 Ekim 2012 tarihinde Antalyaspor'a karşı mağlup olmaktan kurtulamadı. Rakibini Lamine Diarra (2) ve Deniz Barış'ın golleriyle deviren Akrep, Sarı-Lacivertlilerin 47 maçlık evindeki yenilmezlik serisini bitiren takım oldu.

VODAFONE PARK'TA KAZANAN İLK TAKIM

Antalyaspor'un diğer kurbanı ise Beşiktaş oldu. İnönü Stadyumu'nun yerine yapılan Vodafone Park'ta rakiplerinin korkulu rüyası olan Siyah-Beyazlılar, 27 Ağustos 2018 tarihinde Antalyaspor'a boyun eğdi. Doukara (2) ve Yekta Kurtuluş'un golleriyle Siyah-Beyazlıları yenmeyi başaran Akrep, Vodafone Park'ta ligde kazanan ilk takım olarak da tarihe geçti.