SİNERJİ KAYIP

Başakşehir'in üst üste maçlarda iyi futbol oynaması, Antalyaspor'un ise her geçen hafta performansında düşüş yaşaması zorlu mücadele öncesinde bazı ip uçları verdi.

Kadro kalitesi olarak daha iyi durumda olan Başakşehir'in maçı kazanmayı daha çok istediğini göstermesi sadece 2 dakika sürdü. Antalyaspor savunmasını adeta boğan Başakşehir, gol için çok zaman kaybetmedi.

Son iki haftada alınan kötü sonuçlarla birlikte Tamer Tuna, Başakşehir karşısında savunmayı ön planda tutan bir kadro anlayışıyla takımı sahaya sürerken, çok önemli bir şeyi atladı.

İyi savunma, çok savunmacıyla yapılmaz.

Orta sahada görev alan Bünyamin Balcı'yı da sayarsak tam 6 savunma oyuncusundan oluşan kadroyu sahaya süen Tamer Tuna, gollerin gelmesiyle birlikte oyun içindeki gerekli hamlelerini de yapamadı.

Oysa ki cezalı Sidney Sam yerine sadece Orgill'i kadroya eklemiş olsa çok daha farklı bir durumu konuşuyor olabilirdik.

Tabiki tek eksik nokta kadro planlaması da değil. Ne yazık ki Antalyaspor, geçen sezonki en önemli özelliği olan özgüvenini soyunma odasında bırakarak sahaya çıkmış.

Önceki maçlarda kaybetmeyeceğini nasıl görebiliyorsak, bu maçta da tam tersi sinerjiyi gördük.

Amilton'un da atılmasıyla birlikte kalan 49 dakika formaliteden öteye gitmedi. 3 maçta kaybedilen 8 puan hiçbir şeyi bitirmez, ancak takımın en kısa zamanda o eski sinerjisini kazanması gerekir.