SINAV ŞİMDİ BAŞLIYOR

Yoğun çalkantının ardından başkanlık koltuğuna oturan Aziz Çetin yönetimindeki Antalyaspor, yeni sezon hazırlıklarında artık sona geldi. Kadroda önemli ölçüde değişikliğe gidilen Kırmızı-Beyazlılarda yavaş başlayan transfer sezonu, sonrasında hareketlenirken,ilk 11'i zorlayacak oyuncular da bu dönemde geldi. Özellikle Andrea Poli, Haji Wright ve Houssam Ghacha transferleriyle kadro değerini bir nebze yükselten Çetin'in kurmaylarının asıl sınavı şimdi başlayacak.

Bugüne kadar isimlerinin, kariyerlerinin ve potansiyellerinin konuşulduğu transferlerin uyumu, performansı, başarısının dillendirme zamanı geldi. Dolayısıyla somutu konuşma vakti geliyor.

Yukarıda saydığım üçlünün dışında Güray Vural ve Sherel Floranus kadro derinliğini sağlamak adına kadroya katılmış ve ilk 11'i zorlayacak isimler olarak değerlendirilebilir. Bunun dışında yine geçen sezonki kadronun ağırlıkta olacağı bir 11'in mücadele vereceğini düşünmek çok zor değil.

Tabi ki burada kamp döneminin sonlarına doğru sağlık sorunu yaşadıkları için çalışmalarına ara vermek zorunda kalan Haji Wright, Amilton Minervino, Ruud Boffin, Sherel Floranus ve Doğukan Sinik'in son durumlarıyla ilgili olarak karar Ersun Yanal'da olacak.

Hareketli, heyecanlı bir transfer dönemini geride bırakırken, bir forvet oyuncusu, belki de bir başka sürpriz transferle birlikte kadro son şeklini alacak.

Ancak yazının başlığında da işaret ettiğim gibi asıl sınav bu hafta başlayacak ve verilecek not da bu sınavın sonunda ortaya koyulacak.