Sinan Boztepe'ye büyük ceza yolda

Hatayspor mücadelesinin devre arasında müsabaka hakemi Atilla Karaoğlan’a tepki veren Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe’ye büyük ceza yolda. 4 maddeden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Başkan Boztepe’ye 4 milyon TL’ye kadar para, 300 güne kadar da hak mahrumiyeti cezası kesilebilir.

Süper Lig’in 3’üncü haftasında oynanan Antalyaspor – Hatayspor mücadelesinin devre arasında yaşanan olay, Kırmızı-Beyazlı kulübe pahalı patlayacak. Başkan Sinan Boztepe ve yardımcısı Abdulkadir Aydın, 5 maddeden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilirken, ortaya çıkacak fatura oldukça büyük. Cezaların en üst limitten gelmesi halinde Başkan Boztepe’ye 4 milyon TL’ye kadar para, 300 güne kadar da hak mahrumiyeti cezası çıkabilir.

SEVK AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden yaptığı açıklamada, “Sinan Boztepe, talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca, tehdidi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca ve hakem soyunma odası koridorlarındaki hakareti nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 39. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. Antalyaspor Kulübü Görevlisi Abdulkadir Aydın için de, “talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca, saldırısı nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi uyarınca ve hakareti nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” açıklamasını yaptı.

GELEBİLECEK CEZALAR

Yayıncı kuruluşun verdiği bilgiye göre devre arasında Başkan Sinan Boztepe, hakem Atilla Karaoğlan’a sert tepki verirken, beraberindeki Abdulkadir Aydın da fiziksel olarak müdahalede bulundu. Yaşanan olay, raporlanırken, Başkan Sinan Boztepe, 36, 39, 41 ve 46’ncı maddelerden ceza alacak. Futbol Disiplin Talimatı’na göre; Başkan Sinan Boztepe 36’ncı maddeden 21 ila 60 gün hak mahrumiyeti, 150 bin TL’den 780 bin TL’ye kadar da para cezası alabilecek. 39’uncu maddeden 3 ay hak mahrumiyeti, 450 bin TL ile 1 milyon 350 bin TL arasında para cezası, 41’inci maddeden 75 ila 150 gün hak mahrumiyeti, 210 bin TL’den 900 bin TL’ye kadar da para cezası kesilebilecek. Boztepe’nin sevk edildiği son madde olan 46’da ise 1 milyon TL’ye kadar para cezası gelebilecek. 

EN AZ 156 GÜN CEZA

Cezaların üst limitten kesilmesi halinde 4 milyon TL para ve 300 gün hak mahrumiyeti cezası alacak Sinan Boztepe, alt limitten değerlendirilmesi halinde bu cezalar düşecek. Boztepe’nin alabileceği en düşük ceza ise 156 gün hak mahrumiyeti ve 810 bin TL olacak.