ŞİMŞEK İZMİR'DE GÜLDÜ

4 maçtır kazanamayan Alanyaspor, kötü gidişatını İzmir'de durdurdu. Zor günler geçiren Altay'ı Emre Akbaba'nın golüyle mağlup eden Alanyaspor, puanını 32'ye çıkardı.

Son haftaların düşüşteki takımı Alanyaspor, aradığı galibiyeti İzmir'de buldu. 13 maçtır kazanamayan Altay'a konuk olan Turuncu-Yeşilliler, Emre Akbaba ve Oğuz Aydın'ın golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılırken, puanını da 32'ye yükseltti. Ev sahibi Altay ise 18 puanda kalarak düşme hattından çıkamadı.

İZMİR'DE İLK ZAFER

Altay deplasmanına 4. kez çıkan Alanyaspor, ilk kez 3 puan sevinci yaşadı. Daha önce oynanan 3 maçı da kaybeden Turuncu-Yeşilliler, böylece İzmir'deki yenilgi serisine de son vermiş oldu.

4 MAÇ SONRA KAZANDI

Altay karşısında alınan galibiyetle birlikte Alanyaspor, tam 4 maç sonra 3 puana ulaştı. Yeni Malatyaspor galibiyetinin ardından Adana Demirspor ve Gaziantep FK'ye kaybeden Antalya ekibi, son iki maçında ise Karagümrük ve Başakşehir ile berabere kalmıştı.

OĞUZ AYDIN'DAN İLK GOL

Alanyaspor kariyerinin ilk golünü Türkiye Kupası'nda Osmaniyespor filelerine bırakan Oğuz Aydın, Süper Lig'de de ilk sayısına ulaştı. 70. dakikada Wilson Eduardo'nun yerine oyuna giren 21 yaşındaki futbolcu, 81. dakikada takımının 2. golüne imza attı.

İLK 11'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Geçtiğimiz hafta Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor'da Teknik Direktör Francesco Farioli, mecburi değişikliğe gitti. İtalyan teknik adam, kırmızı kart cezalısı Umut Güneş'in yerine Emre Akbaba, takımdan ayrılan Khouma Babacar'ın yerine de Wilson Eduardo'ya şans verdi. Turuncu-Yeşillilerde sakatlığını atlatan Cristian Borja da Tayfur Bingöl'den formayı alan 3. isim oldu.

 

 

 

21. HAFTA

Hakem: Volkan Bayarslan

Altay

Teknik Direktör: Mert Nobre

Lis    5

Naderi  4  (46' Rodriguez 4)

Björkander    4

Murat Akça    5

Ceyhun Gülselam  4  (76' Paixao 5)

Thaciano    5

Pinares    6

Thiam   4 (71' İbrahim Öztürk 3)

Kappel    5

Bamba   6 (71' Deniz Kadah 3)

Kazımcan Karataş   5

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Francesco Farioli

Marafona    6

Fatih Aksoy    6

Juanfran    6

Borja  6  (70' Tayfur Bingöl 4)

Furkan Bayır   5 (87' Mevlja)

Efecan Karaca  5  (87' Milunovic)

Efkan Bekiroğlu    7

Novais    7

Emre Akbaba   7

Davidson  7  (77' Candeias 4)

Eduardo  6  (70' Oğuz Aydın 6)

 

Sarı Kart: Naderi, Lis, Thaciano, Paixao (Altay), Milunovic (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 26' Emre Akbaba, 81' Oğuz Aydın