SİMGE ESERLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Cumhuriyetin 100. Yılı Simge Eseri Projesi’ne katılan 160 proje arasından seçilen 10 proje fikri ödülünü aldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde yapılan fikir projesi oldukça ilgi gördü.

Cumhuriyet ruhunu yansıtan Cumhuriyetin 100. Yılı Simge Eseri Projesi Antalyalılar tarafından büyük ilgi gördü. ATSO tarafından yapılan fikir projesine toplamda 160 proje katıldı. Yarışma sonucumda 10 fikir projesi ödüle layık görüldü. Ödül töreni ATSO Meclis Salonu’nda yapıldı. Her yaş grubundan fikir alınan yarışmada sekizinci sınıfa giden Batu Açıkbaş, ödülünü Başkan Çetin’in elinden aldı. Kalan proje fikirlerinin de kent projeleri kapsamında değerlendirileceği bilgisini veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin katılan, emek gösteren ve fikir üreten herkese teşekkür etti.

CUMHURİYET RUHU

Cumhuriyet ruhundan bahseden ATSO Başkanı Çetin, “Amacımız, Atatürk’ün aziz hatırasını yaşatmak, O’nu ve “en büyük eserim dediği” Cumhuriyeti gelecek nesillere ve dünyaya tanıtmaktır. Atatürk’ü anmak, resmi bir formalite meselesi değildir. Atatürk’ü, onu daha iyi anlamak için anıyoruz. Şahsen Atatürk’ün fikirlerini ve vizyonunu bugün halen tam olarak anladığımızdan emin değilim. İşte 100. Yıl projemizin büyük önderin, Cumhuriyetin, tarihimizin daha iyi anlaşılmasına katkı yapacağını ümit ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk, asker, devlet adamı ve fikir adamı yönüyle sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olmuş büyük bir insandır. Dolayısıyla bu töreni bugün, 10 Kasım’da yaparak projemizi ve fikir yarışmamızı büyük Atatürk’e ithaf etmiş olduk.  Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimizi, sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

ÖDÜL ALAN PROJELER

Serdar Alp Öztürk / Atatürk Bilim-Sanat Köyü ve Ödülleri Projesi

Batu Açıkbaş / 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi Projesi

Ercan Evren / Teknikverievi Projesi

Selahattin Çelik / Sonsuzluk Anıtı Projesi

Mehmet Arda adına Fahrettin Arda / Opera Binası Projesi

Cem Güney Çevikbaş / 100. Yıl Cumhuriyet Kulesi Projesi

Celal Öziş / 100. Yılda Nice 100 Yıllara Projesi

Defne Rengin Çetin / Antalya 100.Yıl Cumhuriyet Deniz Müzesi Projesi

Dr.Vahap Vahapoğlu / 100.Çınar Projesi

Mediha Kaya / Cumhuriyetin Çocukları Sanat Galerisi Projesi