ŞİMDİ ZAMAN

Hayatta da hep öyle değil midir?

***

Başarıya herkes sahip çıkar ama iş başarısızlığa geldiği zaman herkes birinin üzerine suç atabilmek için özel bir gayret sarf eder. Tıpkı bizim siyasetçilerimizin yaptığı gibi…

***

Son günlerde bunun örneğini de yakından takip ediyoruz.Kırcami imar planlarında, yıllardır Antalya’nın adeta kanayan bir yarası haline gelen bölgenin imar sorunu için çözüm adımları atılınca herkes peş peşe açıklamalar yapmaya başladı.

***

“Biz gayret ettik” 

“Biz çok çalıştık”

“Yıllardır önergeler verdik, bitmesi için çok çalıştık” 

Falan, filan…

***

Yani aslına bakacak olursak bir çoğu masal okudu, hikayeanlattı, hatta senaryo yazdı. Ortadaki tek gerçek ise bu sorunun yılladır devam etmesiydi.

***

Şimdi o bölgenin imarının bitmesi adına atılabilecek her türlü adım atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı 1/100 binlik planları onayladı.

***

Büyükşehir 1/25 ve 1/5 binlik planları Olağanüstü meclis toplantısı ile oy birliği ile kabul etti. Şimdi geriye sadece Muratpaşa Belediyesinin 1/1000’lik planları onaylaması ve parselasyon süreci kaldı.

***

Bu planlar da 21 Şubat Pazartesi Muratpaşa Meclisinde onaylanacak ve geriye askı süreçleri kalacak. Baktığımız zaman Bakanlık, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclisleri konuyla ilgili çaba göstermiş.

***

Yani birisi eksik, diğeri fazla değil. Ve üstelik her bir mecliste de tüm partiler oy birliği ile bu karara varmışlar. O yüzden kimse çıkıp ta bu saatten sonra burada başarı var bu da benim gibilerinden siyasi argüman üretmesin.

***

Başarı varsa onun mükafatını verecek olan zaten vatandaştır.Kısır çekişmeler ile bu alan yine siyasete alet edilmesin.

***

SON SÖZ

Şimdi zaman vatandaşa hizmeti siyasetin üstünde görüyoruz diyen herkesin şimdi birlik olma ve artık sorunu tamamen ortadan kaldırma zamanı.

Öyle değil mi?