ŞİMDİ HESAP ZAMANI

Yerel seçimlerde beklediği, daha doğrusu her zaman yaşadığı başarı tablosunu elde edemeyen AK Parti'de şimdi muhasebe zamanı.

***

Seçimlerin üzerinden geçen bunca süre içerisinde elbette bir takım değerlendirmeler yapıldı böyle bir tablonun oluşmasında emeği geçenler (!) hiç kuşku yok ki bir yerlere not edildi.

***

Ancak asıl envanter üç günlük kamptan sonra ortaya çıkacak. Adeta adisyon fişlerinin her yönüyle ele alınacağı Kızılcahamam kampı sonrası değişim furyası başlayacak.

***

Değişim furyası bir fırtınaya döner ve sadece teşkilatlarla kalmayıp o teşkilatların referans olduğu bürokratlara kadar uzanır mı elbette yaşayıp göreceğiz. Ancak ortada görünen net bir tablo var ki buda başarısızlık.

***

Nedenleri de neredeyse sağır sultan duyacak kadar dillendirildi. Kibir abidesi olmuş yöneticiler, egosu tavan yapmış bürokratlar, sendikaların esaretine girmiş bakanlar.

***

Milletin bağrından taban hareketi olarak büyüyen ve partiye dönüşen AK Parti’nin tamamen kuruluş felsefesine aykırı hareketlerin milletin gözüne sokarcasına yaşanması en başlıca konular olarak not edilebilir.

***

Tabi bir de nasıl olsa "Reis halleder" anlayışı ile adete gevşeyen ruh yapısı. Bu da önemli bir etken. Diğer yanda ise "nasıl olsa iktidarımız devam ediyor işlerimiz tıkırında yerel seçimlerde belediye olsa da olur olmasa da anlayışı...

***

Bu anlayış içerisinde partiye ve birlikte yol yürüdükleri ittifaka ihanet edenler de sonucun böyle olmasında büyük pay sahibi oldular. Hadi bakalım şimdi seçim öncesi sosyal medya hesaplarında rakip adaylarla boy boy poz verenler çıkıp bunun hesabını versinler. Kampa katılıp "siz bizi aday yapmadınız bizde sizi cezalandırdık" zihniyetini açık açık ifade etsinler de görelim diyeceğim de yemez değil mi?

***

Ancak unutulmasın ki hiç bir ihanet cezasız kalmaz. Elbette günü ve zamanı gelince herkes ettiğinin sonucuna katlanacak, ektini biçecek. Fakat yılların verdiği tecrübe ile şunu net söyleyebilirim ki özellikle kamptan sonra ölü toprağı serilen teşkilatlar öyle bir ayağa kalacaklar ki "be arkadaş madem bu kadarını yapabiliyordunuz niye seçim dönemi yapmadınız" sorusu da kendilerine sorulacak.