SIKIN DİŞİNİZİ

Her seçim döneminde aynı senaryo yaşanır aslında…

Listede kim olacak, kimler olmayacak? Kime, neye göre elenecek? Hele hele listelerin YSK’ya teslim edileceği gün son dakikaya kadar o kadar çok senaryo ortaya çıkar ki akla hayale gelmeyecek isimler bile o senaryonun içerisinde yer alır.

***

Ancak listelerin açıklanmasıyla birlikte suyun akışı gibi her şey durağanlaşır. Tabi bazı partilerde kopan fırtınalar hariç. Peki, bu seçimlerde fırtına hangisinde kopar? “Hangi siyasi parti bu dönemi hasarlı bir şekilde atlatır” derseniz, MHP siyasi tarihimizde adeta bir ilki yaparak o süreci hem erken hem de hasarsız bir şekilde atlattı.

AK Parti ise zaten o tür sıkıntıların yaşanmadığı tek siyasi oluşum. Bana göre liste tepkisini yaşamaya aday İYİ Parti ile CHP gibi duruyor!

Millet İttifakının iki büyüğü… Çünkü küçükler sığınacağı limanı buldu bile. DP, Saadet, Deva ve Gelecek artık 6 oklu oldu. Onlar CHP Listelerinden seçimlere girecek. Yıllarca karşılarında mücadele ettikleri, neredeyse aynı camide bile saf tutmayanlar bugün CHP’ye oy isteyecekler.

***

Milli Görüş’ün siyasi temsilcisi olduğunu iddia eden Saadet seçmeni 1980 darbesinden sonra ilk kez bu seçimlerde kendi partilerini oy pusulasında göremeyecek.

Keza “bir sözümle Anadolu ayağa kalkar” diyen Ahmet Davutoğlu ile yine Milli Görüş geleneğinden yetişen, AK Parti ile birlikte makam ve mevki sahibi olan hatta vatandaşın birisinin “Senden davar çobanı bile olmazdı, Tayyip Erdoğan sayesinde ne olduysan oldun” ifadelerine maruz kalan  Babacan’ın Deva’sı da daha ilk seçimde havlu attı.

***

Yıllarca CHP’nin darbe ve vesayetçi zihniyetine karşı kurulduğunu iddia eden ancak Süleyman Demirel’in rahmetli olmasıyla birlikte eridikçe eriyen ve neredeyse yok olmaya yüz tutan DP de olmayacak.

Onların listedeki konumları ve sayıları belli olunca CHP’liler bakalım nasıl kazan kaldıracak hep birlikte göreceğiz ancak asıl kazan Genel Başkan Meral Akşener’in tabiriyle proje ortağı olan İYİ Parti’de kaynayacak.

***

Çünkü bugüne kadar verilen mücadeledeki alın teri olanlar, emek vererek bu partinin kurulmasını sağlayanlar eş, dost, ahbap, çavuş gözetilerek göz ardı edilecek mi?

Ön seçimlerde üyelerin teveccühüne mazhar olanlar görmezden gelinecek mi? Parası bol olanın listelerde ön sıralarda yer alacağı diğerlerinin ise dolgu malzemesi gibi kullanılacağı iddiaları patlamaya hazır bomba gibi duruyor.

***

İYİ Parti tabanının reaksiyon veren bir kesim olduğu düşünülürse bugün saat 17.00’dan sonra o patlamanın sesinin çok şiddetli olabileceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.

***

Genel merkez o patlamayı hafif sıyrıklarla atlatabilmek için yeni senaryolar yazar ve ortaya koyar mı bilinmez ancak Genel Başkan Meral Akşener’in masayı terk etmesiyle başlayan zorlu süreç, önce parti binasının kurşunlandığı yalanı sonrasında ise meclis kürsüsünde kurşun saçmasıyla daha da tırmanan bir erimeye sebep olmuştu.

SON SÖZ

Listelerdeki durum var olmak ve yok olmak anlamı taşıyacak gibi duruyor. Hani kendileri de diyordu ya #AzKaldı diye… Evet gerçekten de çok az kaldı sıkın dişinizi!