SİGORTADA KORONA JESTİ

Koronavirüs salgını döneminde sigorta şirketlerinin fiyatlarda düşüşe gitme durumu hakkında konuşan Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) Başkanı İbrahim Düzenli, “Sigorta şirketleri pandemi döneminde elini taşın altına koydu” dedi

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de mart ayından beri mücadele ettiği koronavirüs (kovid-19) salgını döneminde sigorta şirketleri bazı alanlarda vatandaşın cebini düşünerek fiyatlarda düşüşe gitti. Pandemi döneminde yapılan en cazip indirimler ise araçlarını garajlarından çıkarmayan otomobil sürücülerine geldi.

FİYATLARDA İNDİRİME GİDİLDİ

Sigorta şirketlerinin özellikle kovid-19 salgının ilk aylarında indirime gittiğini söyleyen Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) Başkanı İbrahim Düzenli, bu indirimlerin ise genellikle trafik sigortaları, kasko sigortaları, sağlık sigortaları ve iş yeri sigortaları üzerinde olduğunu belirtti. Koronavirüs salgını başladıktan sonra nisan ve mayıs aylarında sigorta şirketlerinin indirime gittiğine değinen Başkan Düzenli, şu anda ise indirimlerin yavaş yavaş yerini fiyatlarda kısmi artışa bıraktığını ileri sürdü. Düzenli, “İndirimler şu an yavaş yavaş döviz artışı araç parça girdilerinin artmasına bağlı olarak çıkışa doğru geçti. Bu dönemde sigorta şirketleri büyük indirimlerde yapmasa da, bir miktar düşüşler oldu. Lakin şimdi ise yavaş yavaş sigorta fiyatları çıkış trendine girdi. Ama tam olarak bir yükselme var diyemeyiz. O dönemde yapılan indirimlerin etkisi halen devam ediyor” diye konuştu.

“PANDEMİDE ARAÇ KULLANIMI DÜŞTÜ”

Koronavirüs salgınının sigorta şirketleri ve acentelerini de olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan ANSAD Başkanı İbrahim Düzenli, bu süreçte getirilen sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte araç kullanım oranlarının normalden çok aşağılara düştüğünü kaydetti. Yaşanan bu durum neticesinde sigorta şirketlerini indirimlere gittiğini ifade eden Düzenli, “Dolayısıyla bir yıllık sigorta fiyatları düştü. Sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde araç yollara çıkmayıp, otoparklarda kalınca şirketler indirime gitti. Buradaki yansıyacak olan hasar frekansını, indirime verdiler” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞA DESTEK VERDİLER”

Özellikle kovid-19 pandemisi sürecinde; sağlık sigortaları, trafik sigortaları ve kasko sigortaları ve iş yeri sigortaları alanlarındaki fiyatlarda düşüşler yaşandığını vurgulayan ANSAD Başkanı İbrahim Düzenli, “Elementer sigortacılık dediğimiz; konut sigortası, işyeri sigortaları trafik, kasko sigortaları ve sağlık sigortaları fiyatlar zaten uygundu. Kovid-19 döneminde sigorta şirketleri aslında elini taşın altında koydu diyebiliriz. Bu süreçte vatandaşa destek verdiler. Bunun amacı aslında vatandaşa bu zor süreçte destek olmaktı. Nitekim de destek oldular. Fiyatlar halen şu anda yüksek değil” diye konuştu.

MAHSUM ALTAŞ