SIĞINAK ALANIYDI, OTO YIKAMA OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANET A.Ş'nin işlettiği İsmet İnönü Yeraltı Katlı Otoparkı’nda, skandal bir olay patlak verdi. Mimari projede “sığınak” olarak kullanılması gereken otoparkın -3. katında, ruhsatsız ve ihalesiz bir şekilde korsan oto yıkama faaliyeti yürütüldüğü ortaya çıktı.

CHP’li Mesut Kocagöz yönetimindeki ANET firmasının ismi bir skandala daha karıştı. Edinilen bilgiye göre Muratpaşa ilçesinde bulunan Balbey Mahallesi sınırları içerisindeki İsmet İnönü Yeraltı Katlı Otoparkı’nda mimari projede sığınak olarak görünen -3. kattaki alanda, ruhsatsız ve ihalesiz bir şekilde oto yıkama işletmeciliği yapıldığı ortaya çıktı.

OTOPARK İÇİN İHALE YAPILMAMIŞ

Belediye tarafından devredildikten sonra ANET’le işletilen İsmet İnönü Yeraltı Katlı Otoparkı’nın bu alanında oluşturulan oto yıkama işletmesi, mimari kuralları ezip geçerken, işletme alanı için herhangi bir ihaleye çıkılmadığı öğrenildi. Kamu alanlarının ihalesiz olarak işletmelere devredilemeyeceği kanun hükmünde ortaya koyulmuşken Mesut Kocagöz’ün bu hamlesinin yıllardır duyulmaması ise yaşanan usulsüzlükleri gözler önüne serdi.

ELEKTRİK İÇİN 2 MİLYONLUK FATURA

Oto yıkama işletmesinin faaliyete geçirilmesi için bakanlıklar tarafından talep edilen birçok şartın yerine getirilmediği bu korsan oto yıkama yıllardır faaliyetlerini aralıksız sürdürerek,  acil bir durumda vatandaşların ilk gideceği adresi tabiri caizse işgal ediyor. Habere konu olan otoparka ilişkin ortaya çıkan bir diğer ilginç detay ise otoparkın inşaat sürecinde harcanan elektrik için 1 milyon 800 bin liralık fatura kesilmesi oldu.

ANET’İN HIZLI YÜKSELİŞİ

Yapılan araştırmalara göre bahsi geçen otopark inşaatı için o dönemlerde herhangi bir ihaleye çıkılmadığı öğrenilirken, 2019’dan bu yana 4 farklı Halk Et Mağazası açan, bir gezici tır çalıştıran ve çeşitli otopark inşaatlarını üstlenen ANET firmasının hızlı yükselişi kafalarda soru işareti bıraktı.

ÜSTÜNE EMEKLİ KAHVESİ AÇILDI

ANET tarafından işletilen bahsi geçen bu yeraltı otoparkı ve içerisinde bulunan korsan oto yıkamanın bulunduğu alan üzerine geçtiğimiz günlerde bir de Emekliler Kahvesi ve Kadın Kooperatifleri Satış Alanı açıldı. 400 metrekarelik alanın 200 metresi emekli vatandaşların dinlenebileceği bir kafe olurken, diğer 200 metrekarelik alan ise kadın kooperatiflerinin ürünlerini satabileceği bir mekana dönüştü.