'Sigara izmariti' binayı yakıyordu

Antalya’nın Kepez ilçesinde bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, yürekleri ağza getirdi. Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın, ekiplerin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Yeni Mahalle’de, 3 katlı bir apartmanın çatı katında yangın çıktı. Durumu gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Korku ve paniğe neden olan yangında dumanlar gökyüzünü kapladı. 3. katta oturan apartman sakinleri hemen yangına müdahale ederek hortumla söndürdü. Kısa süre içinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken polis ekipleri de çevrede önlem aldı, apartman sakinleri ile görüştü. Yangın, mahalle ve apartman sakinlerinin iddiasına göre balkondan atılan sigara izmariti nedeniyle çıktı. 


YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
Olayın nasıl yaşandığını anlatan komşu Emine K., “Karşı komşumuz çatıda yangın çıktığını söyledi. Bende hemen 112’ye ihbarda bulundum. Sanırım 3. katta oturan komşularımız sigara içiyorlardı. İzmaritini atınca odun ve karton kutuların bulunduğu çatı kısmına isabet etti, oda yangına neden oldu. Onlar zaten sürekli o balkonda sigara içiyorlar. Klimadan çıktığını düşündük ama klimalarda bir sorun yoktu. Sigaradan kaynaklı yangın çıktığını düşünüyoruz. Arabalarımız kapının önündeydi, hemen güvenli bölgeye çektik. Hepimizi Allah korudu” ifadelerini kullandı. 


Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.