SİGARA FELAKETTİR

Sigara acıların acısıdır, sigara acıların anasıdır. Sigara sevimsiz bir koku deposudur. Sigara cepteki paranın bereketini götüren bir sevimsiz ottur.

Sigara acıdan zevk almaktır. Sigara birçok hastalığa sebep olan nikotin katranıdır. Sigaradaki nikotin çok kuvvetli bir zehir olduğu için içenin kanı durulmaz.

Sigaranın zevkine alışan bala bile tenezzül etmez. Fakat bu acı zevkin akıbeti ise devamlı öksürük, devamlı halsizlik, devamlı balgam yutmaktır. Bir kokulu insan olarak yatmaktır. Sigaranın faydalarından birkaçı da damar tıkanıklığı, el kol ve bacak kesilmesidir maalesef.

Akciğeri tahrip ettiği için kulağa hoş gelmese de boğazın delinmesi de acı gerçektir maalesef. Bazıları için haftada bir kez bile eve tatlı götürememektir.

Cepte para durmadığı için eşine harçlığın var mı diye soramamaktır. Sigara içmeyen eşler akşam yatağa kül tablası ile girmiş gibi olur.

Sigara içmek akciğeri arızalandırıp acı çeke çeke ölmektir maalesef. Tek ifade ile anlatmak gerekirse sigaranın dostluğu, erkenden ahirete postalanmaktır. Tekrar söylemek gerekirse, aklını kullan yoksa sigara içenin sonu iyi olmaz.

Halka saygı duymayan, halkı küçümseyen, halkın seviyesine inmeyen, halkın inançlarını paylaşmayan, halkın dertlerini anlamayan, dertleri ile dertlenmeyeni bu aziz millet sevmez ve ona saygı göstermez. Rahatından fedakarlık etmeyen hiçbir şeyini millet namına fedakarlık edemez.

Bazı gelinler eşinin annesine ‘hanım anne’, eşinin babasına ‘bey baba’ gibi gönül alıcı davranış ve sözlerle yaklaşarak, onlara saygı göstererek bal gibi geçinip gitmektedirler.

Bazı gelinler de böyle incelikleri bilmediği için ömür boyu sıcak bir ortam oluşturamazlar. Doğal olarak o evlerde huzur ve mutluluk da olmaz.

İyi dostların güzel sohbetleri ile geçen zamanın nasıl geçtiği belli olmaz. Keşke girebilsek ki Cennet hayatı da aynen öyledir. Ama kime nasip olur bilinmez. Yüce Rabbim bu yeni yılda hepimize iman ve ibadet aşkı versin (amin)! Cennette buluşmayı bizlere nasip etsin (amin)!

İmanı Kamil, ameli salih olan Müslümanların kabirlerindeki bekleyişinde sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle. Akıllı Müslüman imanını bozmaz, amelini düzgün yapar. Kendisini dünyada, kabirde, mahşerde, Sıraat Köprüsü’nde Rabbinin lütfu ile sıkıntıya sokmaz.

SON SÖZ

Akıl olmazsa insan kendini tutamaz. Bilgi olmazsa insan işini yapamaz (2790). İnsan bin yıl yaşasa bile arzu ve isteklerinin hepsini tamamlayamaz (5431). Yusuf Has Hacib