Şifa kaynağı mağara yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan ve 1948 yılında keşfedilen Damlataş Mağarası, astım hastalarına umut olurken, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan ve 1948 yılında keşfedilen Damlataş Mağarası, astım hastalarına umut olurken, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Alanya'da, 1948 yılında iskele inşaatı için kullanılmak
üzere taş ocağı açılırken dinamit patlatılması sonucu tesadüfen keşfedilen
Damlataş Mağarası, şifa arayan astım (nefes darlığı) hastalarının da ilgi odağı
oldu. Mağaranın içindeki yüksek nem oranı, sabit 22 derece sıcaklık ve temiz
hava, özellikle astım hastalarının rahat nefes almasına yardımcı oluyor. Astım
hastaları, doktor tavsiyesiyle mağaraya gelerek belirli bir süre burada vakit
geçiriyor. Binlerce yılda oluşan dikit ve sarkıtlarıyla dikkat çeken Damlataş
Mağarası, Alanya'nın doğal güzellikleri arasında öne çıkıyor. Yaz aylarında
artan ziyaretçi sayısıyla bölge turizmine önemli bir katkı sağlayan mağara, hem
sağlık turizmine hem de doğa tutkunlarına hitap ediyor. Yerli ve yabancı
turistler, mağaranın mistik atmosferinde gezinerek hem fotoğraf çekiyor hem de
doğanın binlerce yıl süren bu muhteşem sanat eserlerini yakından inceleme
fırsatı buluyor.
Geçen yıl 360 bin kişinin ziyaret ettiği mağarayı bu yıl ilk
8 ay ise yaklaşık 180 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin yüzde 55'lik
kısmını ise astım hastaları oluşturdu.
“GEZİLEBİLECEK, GAYET
GÜZEL BİR ORTAM”
Bolu'dan Alanya'ya gelerek Damlataş Mağarası'nı ziyaret eden
Nisa Nur Tuna, burayı çok sevdiğini söyledi. Tuna, “Alanya'da arkadaşlarımızla
birlikte ilk durak olarak Damlataş Mağrası'na uğradık. İçerisi oldukça
büyüleyici çok farklı bir ortam. Yalnız içeride biraz nem var, gelenlerin bunu
göz önünde bulundurursa iyi olur. Gelip gezilebilecek, gayet güzel bir ortam”
dedi.
“BU MAĞARA ASTIM
HASTALARINA İYİ GELİYOR”
Antalya'dan gelerek Damlataş Mağarası'nı ziyaret ettiğini
söyleyen Nurgül Yokuş, “Daha öncede buna benzer çeşitli mağaraları ziyaret
etmiş. Bu tarz mağaraların astım hastalarına iyi geldiğini biliyorum. Burada
yaz kış mağaranın sıcaklığı aynıymış, bence kışın gelmenizi tavsiye ederim.
Burayı gezmiş görmüş ve eğlenmiş olduk” diye konuştu.
“ALANYA'NIN SİMGESİ
HALENİ GELEN BİR MAĞARA HERKESE TAVSİYE EDERİM”
Damlataş Mağarası'nı çok beğendiklerini ifade eden Mehmet Aysal ise şunları söyledi: “Antalya'da yaşıyorum ve bugün Damlataş Mağarası'nı ziyarete geldim. En son yaklaşık 10 yıl önce buraya gelme fırsatım oldu. Çok güzel ve keyif verici bir mağara, dikit ve sarkıtlarıyla dikkati çekiyor. Yukarıdan baktığınız zaman iğne gibi görüntüsü var. Mağara görsel açıdan çok güzel ve turizm acısından nadir bulunan bir yerlerin başında geliyor. Yüzde 98 oranında bir nem var, astım hastalarına da iyi geliyor. Alanya'nın simgesi haleni gelen bir mağara herkese tavsiye ederim. Gelin ve mutlaka görün.”
İHA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Türkiye’nin turizm sektöründeki başarılarına ve geleceğe yönelik stratejilerine değindi. Antalya’da gerçekleşen kongrede, dijitalleşme ve yapay zekanın turizmdeki rolüne vurgu yapan Bakan Ersoy, bu teknolojilerin sektöre entegrasyonu için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.
14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuşan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmin Türkiye’nin ‘bacasız sanayisi’ olarak ekonomide önemli bir yer tuttuğunu belirterek, 20-21 Kasım’da düzenlenecek kongreye 2 binin üzerinde katılım olacağını açıkladı.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, kente 10 aylık dönemde geçen yıla göre 1 milyon 200 bin daha fazla turist geldiğini belirterek, ''Antalya için belirlediğimiz 17 milyon turist hedefine adım adım ilerliyoruz'' dedi.
Turizmin başkenti Antalya’nın Kadriye Plajı’nda gün doğumu, fotoğraf karelerine yansıdı. O anlara şahit olanları eşsiz manzara mest etti.
Antalya’ya bu yıl 10 ayda gelen turist sayısı, 16 milyon 131 bin 847'e ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Rekorlarla dolu bir yılı geride bırakırken ülkemiz turizminin göz bebeği Antalya’mız yükselişini sürdürüyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıl turizmde pazar çeşitliliğini artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizim için önemli olan sadece yolcu sayısını artırmak değil farklı ülkelerden, farklı ürünlere yolcu getirmek” dedi.
Geçen yıl yabancı turist sayısında rekor kıran Antalya’da 2025 için yurt içi ve yurt dışından gelen rezervasyonlarda hareketlilik başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon olarak revize edeceğiz” dedi.
Akdeniz ve Ege'ye gelen turistlerin yeni rotasının Denizli Pamukkale'de başlayan balon turları olduğunu söyleyen Antalyalı turizmci Recep Yavuz, günübirlik turlarla turistlerin bu deneyimi tercih etmeye başladığını söyledi. Pamukkale'nin bu etkisinin çevre illere de yayıldığını söyleyen Yavuz, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde de ilk uçuş denemelerinin başladığını belirtti.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz