Şifa kaynağı mağara yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan ve 1948 yılında keşfedilen Damlataş Mağarası, astım hastalarına umut olurken, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan ve 1948 yılında keşfedilen Damlataş Mağarası, astım hastalarına umut olurken, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Alanya'da, 1948 yılında iskele inşaatı için kullanılmak
üzere taş ocağı açılırken dinamit patlatılması sonucu tesadüfen keşfedilen
Damlataş Mağarası, şifa arayan astım (nefes darlığı) hastalarının da ilgi odağı
oldu. Mağaranın içindeki yüksek nem oranı, sabit 22 derece sıcaklık ve temiz
hava, özellikle astım hastalarının rahat nefes almasına yardımcı oluyor. Astım
hastaları, doktor tavsiyesiyle mağaraya gelerek belirli bir süre burada vakit
geçiriyor. Binlerce yılda oluşan dikit ve sarkıtlarıyla dikkat çeken Damlataş
Mağarası, Alanya'nın doğal güzellikleri arasında öne çıkıyor. Yaz aylarında
artan ziyaretçi sayısıyla bölge turizmine önemli bir katkı sağlayan mağara, hem
sağlık turizmine hem de doğa tutkunlarına hitap ediyor. Yerli ve yabancı
turistler, mağaranın mistik atmosferinde gezinerek hem fotoğraf çekiyor hem de
doğanın binlerce yıl süren bu muhteşem sanat eserlerini yakından inceleme
fırsatı buluyor.
Geçen yıl 360 bin kişinin ziyaret ettiği mağarayı bu yıl ilk
8 ay ise yaklaşık 180 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin yüzde 55'lik
kısmını ise astım hastaları oluşturdu.
“GEZİLEBİLECEK, GAYET
GÜZEL BİR ORTAM”
Bolu'dan Alanya'ya gelerek Damlataş Mağarası'nı ziyaret eden
Nisa Nur Tuna, burayı çok sevdiğini söyledi. Tuna, “Alanya'da arkadaşlarımızla
birlikte ilk durak olarak Damlataş Mağrası'na uğradık. İçerisi oldukça
büyüleyici çok farklı bir ortam. Yalnız içeride biraz nem var, gelenlerin bunu
göz önünde bulundurursa iyi olur. Gelip gezilebilecek, gayet güzel bir ortam”
dedi.
“BU MAĞARA ASTIM
HASTALARINA İYİ GELİYOR”
Antalya'dan gelerek Damlataş Mağarası'nı ziyaret ettiğini
söyleyen Nurgül Yokuş, “Daha öncede buna benzer çeşitli mağaraları ziyaret
etmiş. Bu tarz mağaraların astım hastalarına iyi geldiğini biliyorum. Burada
yaz kış mağaranın sıcaklığı aynıymış, bence kışın gelmenizi tavsiye ederim.
Burayı gezmiş görmüş ve eğlenmiş olduk” diye konuştu.
“ALANYA'NIN SİMGESİ
HALENİ GELEN BİR MAĞARA HERKESE TAVSİYE EDERİM”
Damlataş Mağarası'nı çok beğendiklerini ifade eden Mehmet Aysal ise şunları söyledi: “Antalya'da yaşıyorum ve bugün Damlataş Mağarası'nı ziyarete geldim. En son yaklaşık 10 yıl önce buraya gelme fırsatım oldu. Çok güzel ve keyif verici bir mağara, dikit ve sarkıtlarıyla dikkati çekiyor. Yukarıdan baktığınız zaman iğne gibi görüntüsü var. Mağara görsel açıdan çok güzel ve turizm acısından nadir bulunan bir yerlerin başında geliyor. Yüzde 98 oranında bir nem var, astım hastalarına da iyi geliyor. Alanya'nın simgesi haleni gelen bir mağara herkese tavsiye ederim. Gelin ve mutlaka görün.”
İHA
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
Turizmci Recep Yavuz, 2025 yılında Almanya'dan, geçtiğimiz yıla göre artışla 7,5 milyon turist beklendiğini açıkladı. Yavuz, "Antalya'nın da geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz