Sıcaklıklara kısa bir mola

Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, önümüzdeki günlerde bölgede yaşanacak hava durumu değişikliklerini açıkladı. Yarından itibaren Antalya’da mevzi sağanak yağışların beklendiğini belirten Hasan Acar, sıcaklıkların 4 ila 8 derece düşeceğini söyledi. Yağışlardan sonra Antalya’yı, güneşli ve sıcak bir hava bekliyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, Lider Gazete’ye yaptığı açıklamada Antalya için son 5 günlük hava tahminlerini açıkladı. Sıcaklıkların genel itibarıyla 24 dereceleri bulurken minimum 16 derecelere kadar düşeceğini belirten Acar, yağışlarla birlikte nem oranının yüksek seyredeceğini vurguladı. Acar, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tahminler doğrultusunda önümüzdeki günlerde hava genel itibarıyla, cuma günü (yarın) mevzi sağanak yağışları olacak” dedi.


HAFTA SONU YAĞIŞ BEKLENİYOR

Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bölgede kuvvetli yerel yağışlar olması beklediklerini kaydeden Acar, “Bu yağışların pazar günü yerini çok bulutlu, parçalı, çok bulutlu hale gelerek daha sonra da hafta başı itibariyle yağış bölgemizi terk edecek” diye aktardı. Son 5 günlük hava tahminlerini açıklayan Acar, önümüzdeki hafta sıcaklıklarını da değerlendirerek, “Sıcaklıklar genel itibarıyla Antalya'da merkezimizde 24 dereceleri bulurken minimum 16 derecelere kadar düşmesi beklenmektedir” dedi.


“NEM YÜZDE 95’LERE YAKIN OLABİLİR”

Bölgede rüzgar durumunu değerlendiren Acar, “Rüzgarlara bakarsak, genel itibariyle öğle saatlerine öğleden sonraki saatlere kadar güney yönlerden hafif, akşam saatlerine dönerek zaman zaman orta, yağış anında da kuvvetli esmesi beklenmektedir” diye konuştu. Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illeri için cuma ve cumartesi günleri yağış beklediklerini ifade eden Acar, “Yağışla birlikte nem oranı bugünlerde yaklaşık olarak yüzde 50'nin üzerinde devam ediyor. Dönen dönen yağış anına yakın olduğu dönemlerde yüzde 80, yüzde 90, yüzde 95'lere yakın olmaktadır” dedi.


“TOZ TAŞINIMI BEKLENMİYOR”

Son olarak il genelinden yağış anında sıcaklıkların 4 ila 8 derece düşeceğini kaydeden Acar, “İl sıcaklıklar genel itibariyle yağış anında 4 ila 8 derece düşerken yağışlar, Toros kısımlarında içeri kısımlarında biraz daha az sahil kısmında biraz daha etkili olması beklenmektedir. Bahar aylarında sıklıkla görülen çöl tozlarının yurdun bazı bölgelerinde görülmesi bekleniyor” diye belirtti. 


Akdeniz’deki vatandaşların, özellikle araç sahiplerinin kabusu haline gelen Afrika toz taşınımı hakkındaki tahminlerini aktaran Acar, “Antalya, Muğla, Burdur, Isparta illerinde etkili bir toz taşınımı beklemiyoruz” diye konuştu.