Sıcak daha da ‘sıcak’ olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren Türkiye genelinde sıcak hava dalgasının etkili olacağını açıkladı. Bazı illerde ise sıcaklığın 46 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Gerekli olmadıkça dışarı çıkmayın

Türkiye'de sıcak hava dalgasının bugünden itibaren etkisini artırarak etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, pazar günü (bugün) etkisini artıracak hava sıcaklıklarının Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Hava sıcaklıklarının Antalya ve çevrelerinde 2 ila 4, yer yer 4 ila 6 derece civarında artması, il merkezindeki en yüksek hava sıcaklığının 35 dereceye ulaşması bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar ile yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.


BAKAN ÖZHASEKİ: DIŞARI ÇIKMAYIN

Bir kritik uyarı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi. Özhaseki, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre pazar gününden itibaren 1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum" ifadelerine yer verdi.


SAHİLLERDE SICAK HAVA YOĞUNLUĞU

Antalya'da etkili olan sıcak hava ve nem nedeniyle serinlemek isteyenler sahillerde zaman geçirdi.

Havanın sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 32 derece ölçüldüğü kentte, nem oranı ise yüzde 60 olarak kaydedildi. Sıcaktan ve nemden bunalanlar Konyaaltı, Lara ve Sarısu sahillerinden denize girerek serinledi. Sahildekilerden bazıları şezlonglara ve kumsala uzanarak güneşlenirken, bazıları da palmiye ağaçlarının altında yürüyüş yaptı.


Deniz kenarına kurdukları kamp sandalyelerine oturanların yanı sıra bazı tatilciler de parklardaki gölge alanlarda dinlendi. Konyaaltı sahilinde kayalıklardan atlayan bir grup gencin, suda topla oynaması ilginç görüntü oluşturdu.