SEZONA GEÇ VE GENÇ BAŞLIYORUZ

Transfer sezonlarının hareketli takımlarından olan Alanyaspor bu yıl ilginç bir politika izledi. Avrupa kupaları olduğu için geçtiğimiz yıla çok erken başlayan ekip bu sezon ise hazırlıklara geç başladı. Ayrıca şu an kadar sadece genç oyuncular alırken bazı bölgelerdeki eksiklerimizi ise hiç kapatmadık ve oyuncu satışı da yapmadık.

 

Takımdan; Milunovic (33), Juanfran (33), Serkan (37), Emre Akbaba (29), Awaziem (25), Borja (29), Novais (28) gibi oyuncular ayrıldı. Ayrıca geçtiğimiz yıl kiralık oynayan ve geri dönen Deniz, Emre Bekir, Veysel ve Hamza ise yeniden gönderildi.

 

Takıma katılanlar ise; Zinedine Ferhat (29), Balkovec (27), Yunus Bahadır (19), Erencan (20), Cem Çelik (20), Targhalinne (20), Yusuf Mert (19) oldu. Görüldüğü üzere yaş ortalaması inanılmaz düşen bir takım olduk. Elbette daha transfer yapılacak ama şu ana kadar yapılanlar bize Alanyaspor’un bir gençleşme hamlesi yürüttüğünü ve bu şekilde yoluna devam edeceğini gösteriyor.

 

Giresunspor ve İstanbulspor’dan sonra ligin en genç takımı konumundayız ki altımızdaki iki takım lige yeni çıkan ve doğru düzgün transfer yapamayan takımlar. Bu transfer dönemini geçtiğimiz sezonun özellikle ikinci yarısında ön görmek gerekiyordu. Ligde özellikle hedefsiz kalındıktan sonra genç oyuncuların oynadıkları maçlara bakınca:

 

Kaleci Yusuf Karagöz (22) 4 maç – Fatih Aksoy (24) 36 maç – Furkan Bayır (22) 21 maç – Ahmet Gülay (19) 7 maç – Kayra Erciyes (19) 3 maç – Yusuf Özdemir (21) 1 maç – Umut Güneş (22) 36 maç – Efkan Bekiroğlu (25) 36 maç – İsmail Zehir (19) 3 maç – Buluthan Bulut (20) 4 maç -  Oğuz Aydın (21) 26 maç – Erencan Yardımcı (20) 6 maç  şeklinde bir tablo ile karşılaşıyoruz. Alanyaspor’un gençleri toplamda 200’e yakın maça çıkmışlar ve bu gençler halen takımdalar. Bunların üzerine Cem, Yusuf Mert, Yunus ve Targhalinne gibi genç oyunclar da eklendi ve oldukça genç bir kadro ile sezona başlayacağız.

 

Transferleri daha önce değerlendirmiştik ama yeni isim Targhalinne ile ilgili ufak bir araştırma yaptım ve Fransız taraftarlar oyucunun çok yetenekli ve geleceğinin parlak olduğunu sadece maç ritmi ve sayısının az olduğunu söylüyorlar. Efkan, Umut, Leroy Fer dışında pek de elle tutulur bir orta sahası olmayan Alanyaspor’da forma şansı bulacak ve belki de inanılmaz bir potansiyele erişecek. Sezonun en çok konuşulan isimlerden olabilir. Ancak kapıda bir de tehlike var. Bu gençleri yönetemezsek, sadece Diedhou, Efecan ve Tayfur gibi birkaç iyi oyuncumuzun eline kalırsak bizi çok çok bir sezon bekliyor demektir. Orta Sahaya, forvete, sağ beke ve kanada hala transfer gerekli diye düşünüyorum ancak her gün takımla olan bir hocamız var ona güvendiğim için bir nebze olsun rahatlıyorum. Bol bol İstanbul’a gideceğimiz, genç oyuncu parlatmaya çalıştığımız ilginç bir sezon bizi bekliyor gibi hissediyorum. Şans yanımızda olsun ne diyelim.