ŞEYTAN ALDI GÖTÜRDÜ SATAMADAN GETİRDİ!

Dün Yazı İşleri Müdürümüz Faruk Çelik, “Manavgat Belediye Başkanı ŞÜKRÜ SÖZEN’i gördün mü?” diye sordu. KEL ALAKA bir soru gibi geldi bana. Sonra baktım harbi harbi bütün ilçe halkı gibi bizim Faruk da Sözen’i arıyor.

“Yahu siz kafayı mı yediziniz. Daha dün Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinlikleri vardı. BAŞKAN oralarda bir yerdedir mutlaka” dedim ama nafile. İnanmadım kendi sosyal medya HESABINDAN yaptığı paylaşımdaki 42 kare fotoğrafı tek tek inceledim.

İlçe PROTOKOLÜNDEN neredeyse herkes orada, ellerinde bayrak ya yolda yürüyor, ya meydanı doldurmuşlar ya da konser alanında kutlama yapıyorlar. Bir tek ŞÜKRÜ SÖZEN’i göremedim.


Sonra Hazreti Ömer tarafından KAYIP olan ve aranan bir cisim için okunan, “Allâhümmerabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, ruddealeyyedâlletîbikudretike ve sultânike. Fe in-nehâminfadlike ve atâike” DUASINI mırıldandım.

Baktım olmuyor, aklıma gelen, “Şeytan aldı götürdü satamadan getirdi” gibi TEKERLEMELERİ söyledim kendi kendime. Ne gelen var giden. GÖREN zaten yok. Hiçbir etkinliği kaçırmayan Başkan Sözen vallahi de billahi de sanki YER YARILMIŞTA içine girmiş.

Benim bildiğim Şükrü Sözen önemli bir sağlık veya ailevi bir durum söz konusu değilse mutlaka ne yapar eder, iki elinde kanda bile olsa CUMHURİYET’İN 100. YILI kutlamalarına katılırdı.

Dün bende merak ettim ve MANAVGAT eşrafını telefonla taciz ettim. Çoğu Sözen’in nereye gittiğini bilmiyor, bilenlerde ZİNHAR konuşmuyor. Konuşanın başına ne geleceği malum.


Lakin benim anlamadığım böylesine önemli bir günde CHP’nin önemli bir ismi olan Şükrü Sözen’in sessiz sedasız ortadan kaybolması veya GÖRÜNMEK istememesi! Tabi bu sadece benim merakım falan değil. Manavgat’ın önde gelen isimleri dahil, Sözen’in yılmaz savunucuları bile merak ediyor.

İnanın tüm Manavgat halkı neredeyse başkanları Şükrü Sözen’i aramış. Çünkü kutlama törenlerine Sözen’in yerine Belediye Başkan Vekili Bülent Özgüven katılması ile merak ikiye katlanmış, şüpheler artmış.


GİZEMLİ bir hale dönüşen Sözen’in kayboluşuna akıl sır erdiremeyenler Manavgat Belediyespor Kadın Voleybol Takımı ile Denizli Büyükşehir Belediyespor Takımı’nın mücadelesini izlemeye gittiği düşünüp oralara da bakmışlar. Amma ıhhhh orada da yok.

Gündüz gece olmuş, yürüyüş var Sözen yok. Meydanda etkinlik var Sözen yok. MAÇ var Sözen orada da yok. Herkes GÖKHAN TÜRKMEN’in konserini beklemiş amma yine yanılmışlar. Başkanı oraya bekleyenler yine hayal kırıklığına uğramış.

Bendeki MERAK ise muhabirlik yıllarımdan kalkma. Manavgatlıların sosyal medya hesaplarını karıştırmaya başladım. Ne göreyim kutlamalara MATSO Başkanı hariç hiçbir oda başkanı, muhtar ve STK başkanları da katılmamış. Bunun altından bir şey çıkacak amma ne zaman bilemem.

‘Durmak yok yola devam’ misali sörf yapmaya devam ettim. Karşıma Şükrü Coşkun isimli bir kullanıcının hesabı denk geldi. Şükrü Sözen’in KAYIP olduğunu duyuran ilk kişi o.

Yazıp çizdiklerine şöyle çalakalem göz ucuyla baktım. Aslında paylaştıklarında Sözen’in niye kayıp olduğunun ŞİFRELERİ var. İsteyen tek tek girer bakar, okur ve anlar.

Öncelikle benim aklıma gelen ilk mevzu Başkan Şükrü Sözen’in GEMİLERİ yakıp CHP ile yolları ayırma aşamasına geldiğidir. Çünkü kendisi, “Yola çıktığım arkadaşlarım listede yok” diye DELEGELİKTEN istifa etmiştir.

Bir başka tahmin daha var. Şükrü Coşkun yazdıklarından çözdüğüm şifreye göre geçtiğimiz günlerde MATSO Meclis Başkanlığı görevinden istifa eden ÖMER KASAPOĞLU ile yakında dünür olacakları meselesi!

Burada Şükrü Coşkun’u okuyanlar ne demek istediğini anlayacaktır. Edindiğim bilgilere göre Sözen’in kızı ile Kasapoğlu’nun oğlunun sözlenip nişanlanacakları duyumum.

Hani diyorum; oğlan-kız bastırıp böyle bir önemli günde sözlenmek falan istemiş olabilir. Bu yüzden de Şükrü Sözen, çaktırmadan ortalıktan sıvışmış olabilir.

Benimkisi NİYET okumak. Sizce de olabilir mi ve makul bir gerekçe mi? Bugün yarın ortaya çıkarsa cevapları kendisi verir ve herkesin merakını giderir.

Yoksa hepimiz yollara revan olup ‘ŞEYTAN ALDI GÖTÜRDÜ SATAMADAN GETİRDİ’ tekerlemesini söylemeye devam ederiz.