ŞEYH UÇMAZ AMMA MÜRİDİ UÇURURMUŞ!

Siz bu satırları okurken ben AK Parti’nin aday tanıtım programında LİDER HABER TV olarak yapacağımız canlı yayın için yolu yarılamış olacağım. Ankara’da siyasi havayı yakından teneffüs etme imkânı bulacağım.

Tabi yola çıkmadan dün dostlarım bir fotoğraf gönderdi. CHP’nin Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı olarak açıkladığı ve tartışmalara yol açan Cem Kotan’a ait bir fotoğraf. İlk bakışta bir adayın normal bir fotoğrafı gibi görünse de dostlarım arka fona dikkatli bak deyince şaşırdım! Öndeki zat CHP Adayı Kotan, bir sahil de var evet ama orası Konyaaltı değil!

Başladık araştırmaya ve eşleştirmeye. O manzara olarak karşımıza çıka çıka Alanya’nın Mahmutlar Sahili çıktı! Tepeden inme, tabiri caiz ise ‘Paraşütle inme’ Konyaaltı Adayı Cem Kotan’ı, destekçileri bir başka deyişle müritleri Alanya’ya uçurmuş. Kendisinin bundan haberi var mı bilemem ama varsa onun da rotası şaşmış.

Sosyal medya hesaplarından “Başlıyoruz” sloganıyla ‘Konyaaltı Sahili’ sandığı fotoğrafı arkasına alan Kotan’ın bu afişi kısa sürede sosyal medyanın diline düştü. Tepkiler arttı. Bakın ben mektepli bir psikolog veya sosyolog değilim. Hayatın içinde iyi gözlem yapan biriyim. Bu manada çevremde iyi bir gözlemci olduğum da söylenir.


İşte bu Kotan fotoğraflı Konyaaltı yerine Mahmutlar Sahili’nin monte kolaj yapıldığı afişi görünce beynimde şimşekler çaktı. “ŞEYH UÇMAZ MÜRİTLERİ UÇURUR” diye bir atasözümüz aklıma geliverdi.

Hakikaten paraşütle Konyaaltı’na indirilen Cem Kotan’ı, taraftarları (müritleri) hooppp Alanya’ya uçuruvermişler. Hani Kotan Karadenizli falan olsa, “Kaz uçar da Laz uçmaz mı” misali olmuş diyeceğim lakin kendisi Sivaslı!

Uçuk kaçık kişiler öyle bir uçarlar ki, konacak yer dahi bulamazlarmış. Cenap Şahabettin, “Yüksek tepelerde hem kuşa hem yılana rastlayabilirsiniz. Biri oraya uçarak, diğeri sürünerek yükselmiştir” diyor. Varın gerisini siz düşünün.

Nedir bu şeyh, mürit ve uçmak meselesi diye baktım sözlüğe; “Bir kişiye inananlar, onu olduğundan çok üstün görürler. Onda olağanüstü değerler bulunduğuna herkesi inandırmak isterler” diyor.

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın müritleri var mı yok mu bilmem. Ancak taraftarları harbiden kendisini Alanya’ya iyi uçurmuşlar! Benim gördüğüm kadarıyla paraşütlü tepeden inme aday olduğundan ya diğer aday adayları ya da seçmenler onu uçuracağa benziyor.

Nasıl mı? Gelin kısaca anlatayım dünkü gelişmeleri: Ankara’da parti kurmaylarıyla görüşen CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ile Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz’ün aday gösterilen Cem Kotan’a karşı tepkiler nedeniyle ön seçim yapılması için Ankara’ya gitmiş.


CHP Genel Merkez yöneticileriyle ayrı ayrı birebir görüşmeler yapan Kamacı ve Gündüz’ün tepkilerin dinmesi ve seçimin riske edilmemesi için ön seçim konusunda görüş bildirmiş.

Hatta bir rivayete göre CHP’nin eski genel sekreterlerinden Önder Sav bile Konyaaltı’nda ön seçim yapılması için Özgür Özel’i arayacakmış. Ne alaka demeyin. Sav partideki Çerkez lobisinin öncülerindenmiş! Bakalım CHP’nin Cem Kotan inadı tutacak mı yoksa harbiden “Şeyh uçmaz müritleri uçurur” sözü gerçek olacak mı?

Tabi 21 civarında aday adayının bulunduğu Konyaaltı’na CHP paraşütle aday indirirken 9 aday adayı olan Gazipaşa’da ise tam tersi oldu.  

CHP Parti Meclisi (PM) 8 aday adayının ortak kararı, İlçe Başkanı Fahri Oğuz ve yönetiminin ısrarını göz önünde bulundurarak Gazipaşa adayını belirlemek için 21 Ocak'ta temayül yapma kararı verdi.

Ya arkadaş, Konyaaltı’na başka tarife, Gazipaşa’ya başka tarife uygulanır mı? Yoklama ile belirlenmesine karar verdi. Uygulanır. Çünkü bu CHP Atatürk’ün kurduğu değil başka CHP.

----------------

ELMA KURDU HAREKETE GEÇTİ

CHP’nin içinde hep bir elma kurdu olduğunu söyleyip dururum. O kurt içten içe hep kemirgenlik yaptığı için ana gövde zayıflıyor, bünye içten içe kaynıyor.

Konyaaltı’nda nasıl bir elma kurdu varsa Kumluca’daki elma kurdu da harekete geçmiş. İçten içe birbirlerini kemiriyor ve bünyeye zarar vermek için yarışıyorlar adeta.


CHP Genel Merkezi, Konyaaltı’nda olduğu gibi Kumluca’da da seçmenini ve örgütünü hiçe sayarak aday belirledi. Mevcut Başkan Mustafa Köleoğlu’nu atadı. Yani halka resmen bunu dayattı!

Tıpkı Konyaaltı’ndaki gibi partinin içindeki elma kurtları hemen devreye girdi. Bu kez haklı bir şekilde! CHP Kumluca İlçe Örgütünden 10 kişi istifa etmiş. Ardı da gelecekmiş. Böyle olunca da yönetim düşmüş.

İşte gördünüz; elma kurdu tam görevde demek ki. Kemirdikçe kemiriyor. Hal böyle olunca CHP’ye dışarıdan ne bir elma kurdu ne de bir miksere gerek yok. Ne demişler, “Durmak yok yola devam…”