Seyahatsever gençler Antalya'yı keşfediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB), bakanlık yurtlarında ücretsiz konaklamasına imkan sağlayan ve gençler arasında büyük ilgi gören "Seyahatsever" projesi kapsamında Antalya'ya gelen öğrenciler yurtlara yerleştiriliyor. 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan yurtlarda kayıt süreci yoğun ilgiyle sürüyor.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yavuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Seyahatsever Projesi'nde gençlere sunulan imkanları ve projenin detaylarını paylaştı. Gürhan, ‘Seyahatsever Projesi’nin 8 Temmuz'dan 25 Ağustos'a kadar devam edeceğini, proje kapsamında deprem bölgesi hariç illerdeki 1 kız ve 1 erkek yurdu, yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis edildiğini açıkladı. Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençler, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezini en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5'er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler.


GENÇLERDEN TALEP ÇOK
Gençlerden çok büyük bir talep gördüklerini belirten İl Müdürü Gürhan Yavuz, “Bu da bizi heyecanlı ve mutlu kılıyor. Bu kadar seyahat etmeyi seven gençlerimizin oluşu, tesislerimizden çok büyük bir memnuniyetle ayrılıyor olmaları. Yine bu proje devam ederken Kültür Turizm Bakanlığı'yla ortak projemiz olan müze kartı uygulamamız var. Dijital müze kartlarını çıkarıyor gençlerimiz. Türkiye genelinde 300'den fazla müze ve ören yerlerini gezmek, görmek fırsatı buluyorlar” dedi. 


“KÜLTÜR DONANIMIYLA YAZ GEÇİRSİNLER”
Seyahat etmeyi seven gençlerin, bütün güzelliklerini bu tatil süresinde yaşayabilecekleri imkanı bulabileceklerini kaydeden Yavuz, “Onların yeni kültürlerle görmeleri, gezmeleri, yeni şehirler görmeleri, orada yeni dostluklar oluşturmaları, gittikleri bölgenin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini görmeleri, bu kültür donanımıyla yaz tatilini geçirmeleri biz de çok önemsediğimiz bir konu. Şimdiden bütün gençlerimizi yurtlarımıza bekliyoruz” diye konuştu. 


YURTLAR GEÇEN YIL 13 BİN KONUK AĞIRLADI
Geçen yıl 13 binin üzerinde başvuru aldıklarını bu yılda projenin başından 2 bin 500 başvuru aldıklarını ifade eden Yavuz, “Antalya'yı üzerinde değerlendirmek gerekiyor. Biliyorsunuz burası bir turizm şehri. Turizmin başkentliği, doğal güzellikleri, coğrafi güzellikleri, kültürel güzellikleriyle, inanılmaz iklimiyle müthiş bir destansiyon. Gençlerin de buna olan ilgisi, dünyanın da bu şehri olan ilgisinde olduğu gibi bir numara. Geçen yıl 13 binin üzerinde genç misafir ettik. Bugün de an itibariyle 2500'ün üzerinde başvuru almış bulunmaktayız. Tahmin ediyorum gençler bu güzellikleri görmekle ilgili geçen yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir heyecan ve başvuru yoğun olacak” diye ifade etti. 

BU YILIN İLK MİSAFİRLERİ GELDİ 
Seyahatsever projesinin bu yıl Antalya’daki ilk konukları olan Gülsüm ve Kübra Almak kardeşler geçen yıl 15’e yakın il gezdiklerini belirterek bu yılda birçok il gezmeyi hedeflediklerini söyledi. 29 yaşındaki Kübra Almak, projeden Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın haberlerini izleyerek haberdar olduğunu ve geçen yılda zaten projeyi bildiğini söyledi. 


Kübra Almak, proje kapsamında geçen yıl yaptığı seyahatlerde 15'e yakın il gezdiğini belirterek, “Çok memnun kaldım yurtlardan, temizliğinden, güvenliğinden. O yüzden bu yılda ilk Antalya'yla başladım seyahatimi. Adana'dan geliyorum. Geçen yıl çok il gezdim. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Isparta, Denizli gibi daha birçok ili gezdim. Bu yılda Antalya ile başladım. Daha sonra Muğla'ya gideceğim. Yani gene gezeceğim iller var” dedi. 


Seyahatsever Projesi’nden çok memnun kaldığını ifade eden Gülsüm Almak ise, “Yurtta personel ve idare çok güler yüzlü bir şekilde karşıladı. Memnun kaldım. Şimdi Antalya'yı da gezmeye başlayacağım. Antalya biliyorsunuz çok güzel bir şehir. Bu 5 gün boyunca en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Heyecanlıyım. Antalya olması ayrı bir heyecan. İlk kez konaklayacak olmam da ayrı bir heyecan” diye konuştu.