SEVSİNLER SİZİN DEMOKRASİNİZİ!

Birileri sürekli, “Atatürk  kalkıp gelse kurduğu CHP’ye bir baksa bu hale getirenlerin ağzına ayakkabının tersi ile patlatırdı” derdi de inanmazdım. “Yapmayın abartmayın” diyordum.

Vay anam vay. Bugünkü CHP’yi rahmetli Atatürk görseydi vallahi de billahi de kahrından bir değil bin kez ölürdü. İnsanın, bir liderin kurduğu parti bu haldeyse ne denebilir ki?

Genel Merkezi ayrı bir dert, milletvekilleri ayrı bir terane, Genel Başkanı ayrı bir dert, Genel Başkanlığa aday olanlar bin bir dert, kongreye giden teşkilatlarıysa boks ringi gibi.

Teşbihte hata olmasın, “70 model murat gibi” hepsi. Tuttuğun yer ya elinde kalıyor ya da sapır sapır dökülüyor. Bunun adına da, “SOSYAL DEMOKRASİ” diyorlar. Öyle mi değil mi ben bir olayı anlatayım siz karar verin.

CHP Antalya İl Kongresi 8 Ekim’de yapılacak. Bir arıza çıkmaz ise! Hani CHP’de DEMOKRASİ VAR YA, tek aday ile seçime gidilmesi için çalışılıyor. Kimse aday olamıyor!

Şimdi, mevcut il başkanı Nuri Cengiz başta olmak üzere başkanlık için Nail Kamacı, İlhan Buğdaycı, Müge Gezginci Ünal, Nilüfer Deveci, Altan Ayaz, Vural Şahin, Nazmi Gündüz ve Devrim Kök’ün adı geçiyor.

Geçiyor geçmesine de kimse cesaret edip ortaya çıkamıyor. Nedeni ise SOSYAL OLMAYAN ANTİDEMOKRASİ. Nasıl mı? Çünkü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu TEK ADAY ile seçime gidilmesini istiyor!

Hatta ORTAK ADAY için düğmeye bile basılmıştı. Örgütleri kendine bağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun atadığı söyleyen CHP Antalya eski İl Başkanı ve Milletvekili Mustafa Erdem’e de bu konuda görev verildiği iddia edilmişti.

Erdem ile ilgili resmi bir atama falan ortalarda halen yok. Amma kendi, orada burada gezip görüşmeler yapıyor. Nedeni ise ORTAK ADAY ismini belirlemek ve o isimde mutabakat sağlamak!


Herkesi ters köşe yapan Milletvekili Erdem, Genel Merkez dahil herkesin beklediği isim Nuri Cengiz yerine meslektaşı Mali Müşavir Altan Ayaz adında mutabakat sağlanmışçasına görüşmeler yapıyor. Bunlar bana gelen iddialar tabi.

Bu ANTİDEMOKRATİK çalışma devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem hafta sonu Antalya’ya gelmiş. Gören, duyan sanar ki, Erdem ortalığı yatıştıracak ve DEMOKRATİK yani çoklu aday ile seçime gidilmesini sağlayacak!

Öyle olmamış. Erdem, belediye başkanlarını arayarak, kimi partililerle de görüşerek “Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlığı için Devrim Kök’te birleşilmesini istiyor” deyip CHP’lileri uyarmış!

Bakar mısınız DEMOKRASİYİ savunan partiye, partililere ve yöneticilere!! “Balık baştan kokar” derler ya. Hal böyle olunca iddialara göre Devrim Kök hemen bu fırsatı değerlendirmeye koyulmuş.

Kök, partinin kurmayları, belediye başkanlarıyla görüşerek “İstanbul’dan iş adamları devreye girdi. Ben tek aday olacağım. Benim il başkanı olmam için Kemal Kılıçdaroğlu sizi arayacak.” diye algı yönetimine başlamış.

Devrim Bey, siz önce şu geçmişteki VERESİYE DEFTERİNİZDEKİ BORCU bir temizleyin sonra böylesine önemli görevlere talip olun.

Çünkü yine bana gelen bilgilere göre Antalya’da CHP’nin içinde yıllardır toz yutup siyaset yapmış kişiler de sizin adınızı (Devrim Kök) duyunca “OLMAZ, OLAMAZ veya OLAMAYACAK” diyor.

Geldiğimiz noktada, bu işlerden çevrilen dolaplardan Kılıçdaroğlu’nun haberi var mı yok mu bilmiyorum. Bildiğim, böyle bir DEMOKRASİ anlayışının partinin her kademesine sirayet ettiği.

Ortaya çıkan tablo karşısında benim son sözüm; “SEVSİNLER SİZİN DEMOKRASİNİZİ” olur. Sizinkini bilemem.

BU NE BOŞVERMİŞLİK?

Antalya cennet bir şehir ama biz o cenneti çöplüğe çevirmesini bilen tek milletiz sanırım. Herkes üzerine düşeni yapsa; görevli görevini yapsa sorun olmaz ve olmayacak.

Amma ne vatandaş üzerine düşeni yapıyor ne de görevli tam manasıyla görevini. Herkes kafasına göre takılınca ortaya istenmeyen nahoş görüntüler çıkıyor.


Günlerden pazar yani 22 Eylül 2023; yer Metin Kasapoğlu Caddesi’ndeki bankaların önü. Çöp konteynerleri dolup taşmış. Binlerce kişinin gelip geçtiği yer ama çöpler saatlerdir orada.

Bir diğer görüntü ise ilk adresin hemen 100 metre ilerisinde kalan 1446’ncı Sokak. Yine çöp konteynerleri dolup taşmış. Mahalleli ve o bölgede yaşayanlar, “Belediye burayı gözden çıkardı” diye söyleniyor.


Kim neyi bıraktı bilemem amma görüntüye bakınca sanırım birileri ya görevi bıraktı ya da bilerek ve isteyerek halka zulüm ediyor. Yazdan kalma günlerde koku bir dert sinek bin dert.

Beyler; bu görüntüler kıyıda köşede kalkmış bir yer değil. En üst tabakadaki insanların oturduğu, protokolün ve turistlerin gelip geçtiği yer. Görevinizi azıcık da olsa tam yapın yahu.

Yoksa Atatürk’ün söylediği, “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözü yerle bir olacak ve cennet şehir çöplüğe dönecektir.