SEVR MAĞARASI’NIN 'GİZEMLİ' BEKÇİLERİ

Örümcek avını yakalamak için ağını örer fakat akıllara durgunluk veren nasıl bir ağ ördüğünü kendisi bilmez. Arkasında sanki hiç bitmeyen bir yumak var ve kendi yaptığı asansörle istediği zaman inip çıkabiliyor.

Ağına yakalananın kurtulma şansının olmadığı gibi akıl almaz özellikleri vardır örümceğin. Hicret esnasında Resulullah (sav) ve Hz. Ebu Bekir efendimizin bulunduğu Sevr Mağarası’nın kapısında örümcek görev almış, o emsalsiz sanatını icra etmiştir.

Ve kafirler ‘bu mağarada insan olsa güvercin burada durmaz ve örümcek ağı olmaz’ demişlerdir. Bizim küçük ve zayıf zannettiğimiz örümceğe nasıl kutsal bir görev verilmiş. Yüce Rabbimizin planlarına akıl ermez. Örümcek kendi eli ile avlamadığı hiç bir şeyi -canlıyı- yemez.

Bağ dibinde izi olmayanın üzüm yemeye yüzü olmaz. Peki ‘ben de Müslümanım’ diyen Hz Allah’ın yasaklarından kaçınmazsa, ibadetlerini yapmazsa nasıl Cennete girer. Rabbimiz adalet sıfatının sahibidir. Herkesi layık olduğu mekana gönderir, kimseye haksızlık etmez.

Bir Müslüman kuaföre gidip süslenmiyor olabilir, zaten Hz Allah (cc) tüm insanları en güzel haliyle yaratmıştır. Fakat her gün Kur’an-ı Kerim okumakla, namazını vaktinde kılmakla, orucunu gıybet yapmadan tutmakla, ihtiyacı olanlara yardım edip onları sevindirmekle mükelleftir.

Resulullah (sav) Efendimize salavatı şerife okuyup bütün bu yukarıda saydıklarımın sevabı ile amel defterini süslemeyi bir mecburiyet ve adet haline getirebilir. Müslüman odur ki, ibadet yapmadığı günü yaşanmış saymaz.

Bazıları maddi imkana kavuştukları zaman anne ve babasından uzak dururlar. Halbuki zengin olunca anne ve babaya daha yakın olmaları daha zengin olmalarına sebep olur. Yaptıkları iyiliklerin hiçbirini yüce Rabbimiz zayii etmez.

Bazıları kızdığı dağın odununu bile yakmaz. Bazıları adı kötüye çıkan evladının yüzüne bile bakmaz. Bazıları kızdığı anne ve babasının sözünü tutmaz. İnsan yaşlanınca sık sık hastalanır. Bir gün iyi, 2 gün kötü olur -hastalanır-. Yani günü gününe uymaz.

DÜŞÜNDÜREN SÖZLER

Bu koca karı dünya vefasız ve dönek huyludur. Edası kız gibidir ama bakarsın yaşı büyüktür (399). Yusuf Has Hacib