SEVGİYLE ÜRETİLEN SANAT ESERLERİ

Kepez ilçesindeki Down Semdromlular ve Engelliler Derneği'nin 'Sevgi Evi'nde üretilen sanat eserleri, şenliğe dönüşen yılsonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Özel bireylerin ve annelerinin el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan sergi, Kepez Belediyesi'nce Zafer Mahallesi'ndeki bir parkın içinde tahsis edilen ve 'Sevgi Evi' adı altında sanat atölyesine dönüştürülen mekânın bahçesinde açık havada gerçekleşti. Serginin açılışını Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, başkan yardımcısı Mustafa Özsoy, İŞKUR Müdürü Veli Tekkanat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz Kala, Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri birlikte yaptı.

KURUMLARIN KATKISI BÜYÜK

Antalya Dowwn Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, Sevgi Evi'ndeki 'Pul Boncuk Dikişleri' çalışması projesi başta olmak üzere, tişört, şapka, kupa bardak üzerine baskı ve seramik gibi birçok sanat eğitiminin Kepez Belediyesi, İŞKUR, Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde yürütüldüğünü anlattı.

ENGELLER EĞİTİMLE AŞILIYOR

Gülcan Ay, Türkiye'de 100 binden fazla down sendromlunun yaşadığına, sadece öğrenme güçlüğü çektiklerine, iyi bir eğitimle de bu sorunun ortadan kalktığına, yeteneklerinin ortaya çıktığına dikkat çekerek, şöyle devam etti;

"Biz özel bireylerimizle 'Birlikte Yaşamak Zorunlulukla Değil Gönüllülükle Olur' sloganıyla yola çıktık. Bireylerimiz, her işi yapabilecek yeteneğe sahip kişiler. Özel çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin eğitimleri için el ele verince, tüm engelleri hep birlikte aşacağımıza, özel ve güler yüzlü insanlarımızın toplumumuza entegrasyonlarının sağlanacağına inancımız büyük. İşte 'Sevgi Evi' de bu yüzden var. Burada hayata geçirdiğimiz projelerimize başta Kepez Belediyesi olmak üzere birçok kurum destek oluyor. Yanımızda olan kurumlarımıza bireylerimiz ve aileleri adına çok teşekkür ediyorum."

SEVGİ EVİNDE SEVGİ BİÇİYORUZ

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü de "2019 sonlarına doğru, Antalya Down Semdromlular ve Engelliler Derneği işbirliğinde 'Sevgi Evi' projesini başlattık. Burada sevgiler ekmeyi, sevgiler biçmeyi arzu ettik" dedi. Çocukların ellerinden, kalplerinden, hayallerinden tuttuklarını anlatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buraya her gelişimde 'ne kadar iyi etmişiz' diyorum. Bu güzel mekân çok anlamlı oldu. Özel çocuklarımızın el emekleri, göz nurları sanat eserlerine yansıyor. Mutluluk çok uzağımızda değil. Burada Milli Eğitimin, İŞKUR'un birçok sivil toplum kuruluşunun emeği var. Böyle olunca da güzel bir tablo ortaya çıkıyor. Bu yaz, tüm çocuklarımız için çok güzel olacak. Sevgi üzerine dünyalar kurmak bizim işimiz."

KURS BÜTÇESİ İŞKUR'DAN

İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat da, 'Sevgi Evi'nde hayata geçirilen 800 saatlik 'Pul Boncuk Dikişleri Kursu' projesinin bütçesinin İŞKUR tarafından karşılandığını, özel bireylerin büyük başarı sağladığını hatırlattı. Tekkanat, "Çocuklarımız, birçok zorluğun üstesinden gelerek ortaya güzel işler çıkardı. Gerek mesleki ve sosyal alanda istihdama katkı sağlayacak, istihdam edilmelerini, kendi işlerini yapmalarını destekleyecek bütün projelerde gençlerimizin, işsizlerimizin, tüm dezavantajlı gruplarımızın her zaman yanındayız" diye konuştu. 

ÖZEL BİREYLERE SERTİFİKA

Törende, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve diğer konuklar Sevgi Evi'ndeki sanat eğitimlerine katılan özel bireylere sertifikalarını verdi, her biriyle fotoğraf çektirildi. Tütüncü, sergilenen eserleri tek tek inceledi, özel bireylere "Sizinle gurur duydum" dedi.

DHA