SEVGİ HER ŞEYİN İLACI

Hayatımızdan giden insanlar yollarını buldular. Bizim yüreğimiz hala düzensiz duygular dergahında. Hangi dala konacağını bilmeyen, hiçbir ağaca su olup, hiçbir çiçeğe can vermek istemeyen bir yürek mi bıraktılar geride acaba?

***

En kötüsü de yüreğine engel koyamamak, dur diyememek. Hüznü de tatlı geliyor yüreğe, acısı da. Duygularının önüne set çekemiyorsun haliyle. Nereye kaçsan kovalıyor, nerede dursa yüreğin, ‘Devam et’ diyor. Belirsizlik serüveni içerisinde yol alıp gider gibi oluyorsun kaçış yerinin daralan çemberinde.

***

Hayat, herkese aynı şansı vermiyor işte. Kimileri kavuşuyor sevince, kimilerine vuslat hasreti çektiriyor. Hayatla hep bir savaş halinde oluyor duyguların. Duygularının el verdiği ölçüde galip gelebiliyorsun hayatın savaşında. Duygularının kılıcı daha keskin olsa da hayatın sözü geçiyor, onun dediği oluyor işte.

***

Son sözü hayat söylüyor, sonsuzluğa uzanan duygularına… Hayattan umudunu kaybettiğinde tükendiğini hissediyor yüreğin. Duygularımızın öncülüğünde saygın hayallerimiz varsa, kurtarıcı olan o hayaller oluyor aslında. Diğer yandan düşüncelerimizin liderliğini üstlenen hislerimize yoldaş oluyor hissettiklerimiz. En güzeli de tüm bunlara dayanak olan ve en büyük sığınak limanımız, sevdiklerimiz ve sevenlerimiz.

***

Hayatımızın merkezine koyduğumuz insanlar yüreğimizdeki çetin güçlüklere dayanak olur. Servet değerindedir o insanlar hayatlarımıza, hayatın bize bıraktığı en güzel mirastırlar aslında. Yüreğine dokunan bir el, kim için kötü olabilir ki? Sevgileriyle kuşatırlar gönüllerimizi. Yüreğimiz sevgiyle doluyken kendini güvende hissederiz. Bir de derinliklerimizi anlayan bir insan varsa hayatımızda. Uykularımız da tatlıdır uykusuzluklarımız da. En hüzünlü anlar bile tatlı gelir. Neşe verir. Duygulara sadık olsun yeter ki yüreğimiz. Yüreğine duygu yakışır neticede. Gönül, duyguyla beslenir.

***

Bazen yüreğin gıdası olan sevgi duygusundan vazgeçiyoruz, duygulara kapatıyoruz kendimizi. Yaşadığımız hayal kırıklıkları düştüğümüz ümitsizlikler olunca o an vazgeçiyoruz her şeyden. Lakin zaman her şeye çare diye boşa dememişler zaman geçip de yüreğimiz dinlendiğinde yine sevgi duygusu arıyor içimiz. O yüzden geçici hüzünlerinde kaybetme sevgi duygusunu. Hayat her istediğini sunmaz… Bazen hüzün yüreğini olgunlaştırır, isteklerini gözden geçirmene yardımcı olur.