SESSİZ YAPIM SESSİZ YIKIM

Konyaaltı Belediyesi tarafından geçtiğimiz haftalarda Göksu Çayı üzerinde sessiz sedasız şekilde yapımına başlanan köprü Lider Gazete’nin “SESSİZ İŞGAL” başlıklı haberi ile duyurulmuş, köprünün DSİ bilgisi dışında yapılan, kaçak bir yapı olduğu gözler önüne serilmişti. Göksu Çayı’na yapılan o köprü için bu kez de sessiz sedasız yıkım çalışmaları başlatıldı.

CHP’li Konyaaltı Belediyesi tarafından Göksu Çayı üzerine geçtiğimiz haftalarda başlatılan köprü çalışması bir süre önce sosyal medyada büyük tepkilerle karşılanmış, görüntüsü ve yapım nedeni açıklanmadığı için vatandaşlar tarafından sert sözlerle eleştirilmişti.

DEVLET SU İŞLERİ “KAÇAK” DEMİŞTİ!

Sosyal medyada tartışmalara neden olan konuya son noktayı, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü koymuş, bir açıklama mesajı yayımlanmıştı. Gündeme bomba gibi düşen açıklamada, Konyaaltı Belediyesi’nin izinsiz köprü yaptığını iddiaları doğrulanarak, alanın en kısa zamanda eski haline getirilmesi gerektiği bildirilmişti.

“FEN VE SANAT KAİDELERİNE UYMUYOR”

Açıklamada, şu ifadelere yer almıştı: “Konyaaltı belediye başkanlığına ve Konyaaltı Kaymakamlığına durum bildirilmiş ve izin alınmadan kaçak olarak yapılan, fen ve sanat kaidelerine uygun olmayan köprü, menfez ve büzlerden oluşan geçiş yapılarının imalatına müsaade edilmemesi, mevcutta olan kaçak yapıların geçici dahi olsa belediye tarafından kaldırılması gerektiği bildirilmiştir.”

SESSİZ SEDASIZ YIKIMA BAŞLADILAR

Açıklamanın ardından tıpkı en başında yapım çalışmalarına sessiz sedasız başlayan Konyaaltı Belediyesi, alanın çevresini toprak yoluyla araç giriş çıkışına kapatarak sessiz sedasız yıkım çalışmasına başladı. Çalışmaların ilk gününde Göksu Çayı üzerinde bulunan köprünün bir kısmı yerinden söküldü.