Sessiz sedasız 'ihale' furyası

CHP’li Muhittin Böcek’in başkanlık koltuğunda oturduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Köprüsü ve Liman Kavşağı arasındaki Konyaaltı Sahili ve Kıyı Bandı 2’nci Etap Projesi’ndeki işletmeleri 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala alelacele açık teklif usulüyle ihaleye çıkardı. Projede yer alan 5 işletmenin 1’i dışında 4’ü, 7 yıllığına kiraya verildi.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Boğaçayı Köprüsü ve Liman Kavşağı arasındaki Konyaaltı Sahili ve Kıyı Bandı 2’nci etap projesindeki işletmeler, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce alelacele ihaleye çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahilinde bulunan ve Boğaçayı Köprüsü ile Liman Kavşağı arasındaki kıyı bandında yer alan 5 adet büfe ile tesisin yapımı ve işletilmesi işini ayrı ayrı kiraya verilmesi kararlaştırıldı. İhale kapsamında, 5 işletme açık teklif usulüyle ihale edildi.


7 YILLIĞINA KİRALANDI

İkinci etaptaki işletmelerden olan 1 numaralı ile 5 numaralı işletme, 7 yıllığına "Big Stop" isimli firmaya verilirken, diğer bir işletme olan 2 numaralı işletme, “Food in box’ isimli firmaya verildi. 4 numaralı işletme ise Portobello ve Sealife Otele ortak kiralandı. Ancak 4 ve 5 numaralı işletmeler için ihaleye girenler arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi. 3 numaralı büfe ünitesi ve tesisleri için yer teslimi tarihinden itibaren 3 yıllığına ihaleye çıkarılmasına rağmen talip çıkmadı.


4 TANESİ İHALE EDİLDİ

Konyaaltı Sahili ve Kıyı Bandı 2’nci etap projesinde 5 adet büfe yeri, 5 adet büfe önü açık alan (gölgelik), 5 adet şemsiye-şezlong alanı ile ücretsiz olarak halkın kullanımına sunulacak; 5 adet wc, 5 adet duş, 5 adet soyunma kabini yapılması, işletilmesi ve süre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyeye bedelsiz devredilmesi işinin hazırlanan uygulama projeleri, teknik ve idari şartname esasları doğrultusunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre ayrı ayrı kiraya verilmesi kaydıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 4 tanesi ihale edildi.


TEMİNAT BEDELLERİ

Geçici teminat bedeli 1, 2, 4 ve 5 numaralı büfe ünitesi ve tesislerinin her biri için 7 yıllık tahmini işletme hakkı bedeli toplamı olan 16 milyon 338 bin TL bedel ile 967 milyon 800 bin TL tahmini toplam yatırım maliyet bedelinin toplamı olan 17 milyon 305 Bin 800 TL bedelin yüzde üçü tutarındaki 519 bin 174 TL olarak açıklandı. Geçici teminat bedeli 3 numaralı büfe ünitesi için ise 3 yıllık tahmini işletme hakkı bedeli toplamı olan 7 milyon 2 bin TL bedel ile 967 bin 800 TL tahmini toplam yatırım maliyet bedelinin toplamı olan 7 milyon 969 bin 800 TL bedelin yüzde üçü tutarındaki 239 bin 94 TL olarak belirtildi.