SESSİZ AMA YOĞUN İLGİ ÇEKEN FESTİVAL

Nihayet, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen 59. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ’ni yazmaya sıra geldi. Her yıl tartışmaların yaşandığı bir festival olur Antalya Altın Portakal Film Festivali! Pandemi nedeniyle TATSIZ TUZSUZ geçmişti son 2 yılı. Bu yıl biraz daha FARKLI geçiyor (MUŞ).

“MUŞ” diyorum çünkü ben basın toplantısının dışında her hangi bir etkinliğine maalesef KATILAMADIM. İşler güçler derken ama benim yerime SANATÇI olan DOSTUM takip ediyor. Bütün bilgi ve gelişmeleri onun izlenimlerinden ÖĞRENİYORUM. Adeta SESLİ BİR KİTAP gibi bana gördüklerini, izlediklerini, yaşadıklarını tek tek anlatıyor. Sanatçı gözü başka oluyor tabi.

Biz gazeteciler genelde OLUMSUZLUKLARA bakarız ya bu kez tam tersi oldu. Dostum anlattı ben dinledim. ŞAŞIRDIM. Festival ona göre çok GÜZEL GEÇİYORMUŞ bu yıl. Nedenlerini sorduğumda ilginç cevaplar aldım. Bu yıl festivalde gösterime giren FİLMLERİN çok İYİ olduğunu söyledi. “Nasıl yani. Eskiden çok mu kötü oluyordu?” diye sordum.

Eski festivallerde de güzeldi ama bu yıl SEÇKİLER çok İYİ YAPILMIŞ. Bilet fiyatları 3-5-TL olunca 7’den 70’e izleyici salonlara koşmuş. UCUZLUK işe YARAMIŞ. Her gösterim kapalı gişe oynuyormuş. Bir başka önemli konuda ona göre, filmlerde oynayan SANATÇILAR kendi FİLMLERİNİ mutlaka İZLEMEYE geliyormuş. Ünlüsü, ünsüzü! Jüri ise tam tekmil balkonda hazır oluyormuş.

BALERİN KAFEDE ünlüler ile halk buluşmasında yapılan söyleşiler biraz daha CANA YAKIN geçiyormuş. Buraya kadar sancı gözüyle bana aktırılanlar. Bir de bundan SONRASI var. Tabi bu dostumdan başka etkinlikleri takip eden TANIDIKLARIM da vardı. Onlara da ne olup bittiğini SORARAK bazı konuları yani olumsuz tarafları öğrenmeye çalıştım.

İlk aktarılan BALERİN KAFE deki söyleşiler sırasında katılımcıların FİYATLARA İSYANI oldu. Çünkü bir su 11 TL, bira 80 TL, küçük bisküvi 12 TL, cips 25TL imiş. “Yuh” be dedim.

Yahu festival komitesi halkın ilgisi olsun diye SUDAN UCUZ BİLET satacak siz kalkıp gelenleri YOLUNACAK KAZ görüp KAZIKLAYACAKSINIZ! Vallahide billahi sizin yaptığınız çok AYIP.

“Başka” dedim. Bu yıl biletlerin NUMARASIZ olması sıkıntı yaratmış. Numara olmayınca bir teyze gelip 10 KOLTUĞU kapatınca zamanında gelenler YAN YANA oturacak yer bulamıyormuş.

Sanırım bu NUMARASIZ BİLET mevzusu gelecek yıla düzeltilebilecek bir sıkıntı. Ancak o BALERİN KAFE mevzusu DERHAL, HEMEN, AMASIZ VE FAKATSIZ bugünden tezi yok DÜZELTİLMELİ.

Lafın özü gitmesem de göremesem de BU FESTİVAL BİZİM FESTİVALİMİZ. İyisiyle kötüsüyle bizim. Ancak kapanış gecesinde PATIRTI kopacak, OLUMSUZLUK yaşanacak ENDİŞESİNİ de taşıdığımı buradan belirtmekte fayda telakki ediyorum.

Umarım KORKTUĞUM başıma gelmez ve 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladığı GÜZELLİKLERİ ile kapanır ve böyle GÜZELLİKLERLE anılır.

SEZONUN İLK GURURU

Tüm dünyada yaşanan olumsuzluklara karşı ülkemizde en İYİ GİDEN TURİZM. Hal böyle olunca şehrimize gelen turist sayısı neredeyse 12 milyonu buldu veya bugün yarın bulacak gibi.

Bu ilginin getirdiği birde güzellikler var. WORLD TRAVEL AWARDS kapsamında düzenlenen geleneksel bir yarışma var. Bu yılda ‘TURKEY'S LEADİNG ALL-INCLUSİVE RESORT 2022’ adıyla yapıldı.

Kundu bölgesinin en iyi otellerinden birisi olan CONCORDE DE LUXE RESORT bu yıl ödüle LAYIK GÖRÜLEN tesis oldu. Ödülün hizmet kalitesinde olması ise dikkat çekici, sevindirici.

Demek ki Antalya’da sadece tesisler güzel değil verilen hizmetlerde güzel olunca işte bu ödülleri de beraberinde getiriyor. Bu nedenle tesisler ve hizmetleri ile gurur duymalıyız.

Concorde De Luxe Resort’un Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı ERKAN YAĞCI da bu mutluluğu, “Süregelen hizmet kalitemiz ile siz değerli misafirlerimize daima en iyisini sunmaya devam edeceğiz” sözleri ile paylaşmış.

Ben de Yağcı ve ekibini canı gönülden kutluyorum. Daha nice başarılar diliyorum.