SES KESİLİYOR

Antalyaspor'un 55 yıllık tarihinde ikinci kez, 21 yıl sonra ise ilk kez yükseldiği Türkiye Kupası finali öncesi, ortaya koyulan bayrak kampanyası hızlı başladı. 'Şehir senin, takım senin, kupa senin' sloganının kullanıldığı kampanyanın ilk 10 gününde yaklaşık 6 milyon TL'lik satış yapılırken, sonrasında ise deyim yerindeyse ses kesilmeye başladı.

Başkan Mustafa Yılmaz, kendisine 'hayırlı olsun' ziyaretine gelen herkese destek için çağrıda bulunurken, bazıları gönüllü olarak, bazıları ise kırmamak için verebileceği desteği ortaya koydu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şubesi'nin genel kurulunun ardından ziyarete gittiğimiz Başkan Mustafa Yılmaz, o günlerde yeni başlamış olan bayrak kampanyasıyla ilgili olarak benim de fikrimi almıştı.

"5 bin büyük bayrak satmayı planlıyoruz, sence bunu başarabilir miyiz?" diye sordu.

Ben de, biraz temkinli davranarak, "Olabilir" demiştim.

Bunun üzerine Mustafa Yılmaz, gayet özgüvenli bir şekilde aynen şu karşılığı verdi: "Olabilir değil, olacak. Çünkü burada ben varım."

Kupa finalinin oynanmasına 1 aydan kısa bir süre kala bu kez Basın Sözcüsü Aziz Çetin bir açıklamaya imza atarak, bekledikleri ilginin gerçekleşmediğini söyledi.

Şu ana kadar bin 100 civarında büyük bayrağın satıldığı ifade ediliyor. Yapılan bu satış oldukça kıymetli ama hedefin de çok gerisinde. Antalya'da Mustafa Yılmaz'ın ortaya koyduğu hedefin üzerine bile çıkılması gerekir. Ancak Yılmaz'ın unuttuğu en önemli şey; şehrin genelde Antalyaspor'u yalnız bırakması oldu. Siyasi ve iş dünyası olarak son yılların en büyük desteğini alan Mustafa Yılmaz'ın bile bu dönemde 2.5 milyon nüfusa dayandığı Antalya'da 5 bin bayrağı satamamış olması, takımın ne kadar yalnız olduğunun en büyük örneğidir. Ancak zaman daha dolmadı, son bir silkelenmeyle Antalya şehri kendisine yakışanı yapmalıdır.