SERVİSÇİLER 'HAZIR KITA’
İki dönemdir kontak çevirmeyen servisçi esnafı, okulların açılması için gün sayıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye uygun tedbirleri alan servisçiler hazırlıklarını tamamladı. Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “Yük değil, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı taşıyoruz. Tüm tedbirleri aldık, öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından, 81 İl Valiliğine “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre servislerde oturma listeleri oluşturularak, öğrencilerin aynı yerde oturmaları sağlanacak. Buna göre, servis şoförleri, rehber personel, öğrenciler ve servisle ulaşım sağlayan çalışanlar aracın içinde mutlaka tıbbi maske kullanılacak. Genelgede, araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulması ve araç içinde öğrenciler için tıbbi maske bulundurulması da yer aldı. Öte yandan servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Böylelikle servis kullanan çocukların aynı yerde oturması sağlanacak.
“ÖNLEMLERİMİZ ÜST DÜZEYDE”
Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, okul servis araçlarında alınan tedbirlerin üst düzeyde olduğunu belirterek, “2 dönem aradan sonra servisçi esnafı işinin başına döneceği için mutlu. Hazırlıklarımız tamamlandı. Zaten araçlarımızda yıllardır hijyene önem veriyoruz. Yeni genelgeye uygun olarak da araçlarımıza dezenfektanlar, ateş ölçerler konuldu. Şoförlerimiz, ikinci servise gitmeden araçlarını havalandıracak. Tüm tedbirleri aldık. Araçlarımızda bir çocuğumuz ya da velimiz koronavirüse yakalansa tüm servis hizmetleri iptal edilecek. O yüzden de kimse ekmeğiyle oynamak istemiyor. Önlemlerimiz üst düzeyde. 6 Eylül sabahı umarız kazasız belasız bir sezona başlarız” diye konuştu.
“YÜK DEĞİL, CAN TAŞIYORUZ”
Velilere de uyarılarda bulunan Başkan Şahin, “Şu anda odamıza kayıtlı 2 bin 17 üyemiz var. Ayrıca 2 bin 66 tane de C plakamız var. Velilerimiz ve öğrencilerimiz C plakaya dikkat etsinler. C plakasız hiçbir araca öğrencilerini vermesinler. Çünkü C plakalılar Milli eğitim, emniyet, zabıta, belediyeler ve okullar tarafından denetime giriyor. Diğerlerinde böyle bir durum yok. Biz yük taşımıyoruz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı taşıyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerine yer verdi.
SERVİS ÜCRETLERİ NE KADAR?
Okulların yüz yüze eğitime ara vermesiyle ekonomik sorunlar yaşadıklarını dile getiren Başkan Şahin, yeni eğitim öğretim yılı servis ücretleri hakkında da bilgi verdi. Şahin, “Araçların sigortası, kaskosu, bandrolü, muayenesi ve şoför masrafı derken giderlerimiz çoğaldı. Araçlarımız da 2 dönemdir yatıyor. O nedenle servis ücretleri, 0-3 kilometre 240 TL, 0-6 kilometre 245 TL ve 90 TL hostes ücreti olarak belirlendi” şeklinde konuştu.