Servet Yıldız’dan Kocagöz’e salvo

Lider Haber TV’de önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Adayı Servet Yıldız, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldız, “Bundan kısa bir süre önce Muhittin beyi sattı. ‘Muhittin gider Ümit gelir’ yazdı. Ben doğru olduğuna inanmadığım bir şeyi yapmam. Samimiyetsiz düzgün olmayan biri dersen onu sayarım” dedi.

AK Parti Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Servet Yıldız, Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Gün Başlıyor programına konuk olarak CHP’deki değişiklik süreci ve AK Parti'den teklif alması, önceki siyasi bağları ve gelecek projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Yıldız, uzun yıllar boyunca Kepez'in siyasi ve yerel yönetiminde aktif rol almış bir isim olarak tanınıyor. Geçmişte CHP çatısı altında belediye meclis üyeliği ve ilçe başkanlığı yapmış olan Yıldız'ın, AK Parti listesinde yer alması kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratmıştı. Yıldız'ın AK Parti'ye geçiş sebebini açıklığa kavuşturdu. Yıldız, CHP’den ayrılıp AK Parti’yi katılış sürecini anlattığı konuşmasında “Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde özdeşmiş bir adamdım. Beni bu noktaya getiren hem Büyükşehir Belediye başkanıdır. Hem Mesut Kocagöz’dür. Listelerde bana yer vermediler diye bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Ben aday olmadım, adaylıkta düşünmedim” dedi. Mesut Kocagöz’ün CHP Kepez Belediye Başkanı Adayı gösterilmesine tepki gösteren Yıldız, Kocagöz için tabiri caizse açtı ağzını yumdu gözünü. Yıldız, “Onun için ben onun bu işi yapacağına inanmıyorum. ‘20 yıl Kepez’de belediyecilik yaptım. Tecrübem var yansıtacağım’ diyor. Başarısızlığı ortada, başarısızsın o zaman. 20 yıl boyunca samimi olsaydı yanında yer aldıklarını bir yerler taşırdı, hizmet ederdi. 20 yıl benim tecrübem var diyorsan, o zaman sen başarısızsın” diye konuştu.

“NE YAPTIĞI BELLİ OLMAYAN İNSAN” 

Kocagöz’ün CHP kongresi sonrası “Uysal gelir Muhittin Gider” ifadelerini hatırlatarak “Kocagöz’ün Kepez’i iyi tanıdığını düşünmüyorum çünkü hizmet etmiş olsaydı zaten onu AK Parti bırakmazdı. Yani öyle çok hizmetkar olsaydı yani AK Parti'nin bayrağını üste taşımış olsaydı Menderes Bey bırakmazdı. Cumhuriyet Halk Partisi'ne geldi, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, bize geldiğinde onun bacakları titriyordu, ilçe başkanıydım; ‘ben yazılmıyorum’ diye ben onu meclise üyeliğine yazdım. Daha sonra bundan kısa bir süre önce Muhittin Bey’i sattı.  ‘Muhittin gider Ümit gelir’ yazdı. Ben doğru olduğuna inanmadığım bir şeyi yapmam. Samimiyetsiz düzgün olmayan biri dersen onu sayarım. Ne yaptığı belli olmayan bir insan tipi var” diye konuştu.


“BÜYÜKŞEHİR’İN KEPEZ’E 5 YIL HİZMETİ OLMADI”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez’e 5 yıl boyunca hizmet etmediğini ifade eden Yıldız, “Kepez’e 5 yıl boyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmeti hiç olmadı. Kepez halkından benim önderliğimde oy veren 140 bin seçmenimden özür diliyorum. 5 yıl boyunca Antalya Büyükşehir Belediye başkanına vermiş olduğumuz oyu karşılığını alamadık” diye kaydetti.

TÜREL’DEN ÖZÜR DİLEDİ

Menderes Türel’den özür dileyen Yıldız, “Kepez anlamında söylüyorum, geçen bir sel felaket oldu. Ben Menderes Türel’den de özür diliyorum. Biz Menderes Türel’e ‘rantçı başkan’ diye meclislerde ceketlerimizin altına, gömleklerin altına ‘rantçı başkan’ diye yazılı tişörtler giydik. Ondan da özür diliyorum. Onun yapmış olduğu alt geçitleri temizleyip rögarların, suyun giderlerinin temizleneceğini bilmiyor mu?” dedi.

TÜTÜNCÜ’YE YÜREKTEN İNANIYORUM”

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hakan Tütüncü’nün projelerin öven Yıldız, “Tütüncü lansmanında konulara hakim ve anlatım biçimiyle de karşıyı ikna edeceğini düşündüğüm bir sunum yaptı. Ben siyasetin içinde bir adamım. 15 yaşından bu yana bu işlerin içindeyim. Hakan’ın bu işler daha güzel yapacağına yürekten inanıyorum. 22 tane alt geçit üst geçit ne demek. ‘Antalya'dan Alanya'ya kadar metro yapacağım’ diyor. Ne demek. Bunlar çok önemli şeyler? Hakan Başkan, Altınova’ya bir cemevi yaptı. Önüne durağa biz kaç ay da koydurduk biliyor musun? 6 ayda” diye konuştu.